« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

7 прекрасни имена празнуват днес

Православната църква почита Свети пророк Данаил (Даниил) и трима вавилонски отроци - Ананий, Азарий и Мисаил. Неговото име е свързано с вавилонския цар Навуходоносор, който сънувал загадъчен сън, който твърде много го смутил. Но като се събудил, той забравил какво точно е сънувал. За да премахне тежкото впечатление, което оставил съня у него, царят повикал при себе си халдейските учени и сънотълкуватели, като им казал, че иска да разберат какво точно е сънувал и да му разтълкуват значението на съня. Никой, разбира се, не могъл да стори това, тогава царят се разгневил и осъдил всички вавилонски мъдреци. Когато Йерусалим бил превзет от вавилонците, много юдеи били пленени и отведени. Някои от тях били избрани за царски поданици. Между тях попаднал и пророк Данаил. Той продължил да пази своята вяра, въпреки че бил заставен да възприеме езическите обичаи. Благодарение на своята мъдрост, пророкът скоро спечелил царското доверие. Но пророчествата на Данаил вещаели край и разруха на царството. Цар Навуходоносор, недоволен от пророчеството, подложил Данаил и неговите последователи на необикновени изпитания. Застрашени от такава участ, били и други трима – Ананий, Азарий и Мисаил. Пророкът помолил царя да им даде няколко дни отсрочка, надявайки се на Бога, който молел да му открие тайната. Бог чул молитвата на Данаил и тримата му другари и насън им открил всичко, което трябвало да знаят – какъв е бил съня, забравен от царя и какво точно означава. Сънят предсказал падането на много царства и началото на вечното царство, което имало да се открие след дохождането на Иисуса Христа – царството на Христовата истина и благодат. След като Данаил обяснил съновидението на цар Навуходоносор, той удивен от неговата мъдрост, му поверил една от най-важните длъжности в държавата – началството над всички вавилонски мъдреци. По ходатайството на Данаил и неговите другари получили високи държавни длъжности. Историята гласи, че Свети Данаил бил хвърлен в яма с лъвове, които не го докоснали в продължение на шест дни. След като Данаил оцелял след всичките изпитания, царят повярвал в силата на Бог. Даниил проживял до дълбока старост и се удостоил с чудни откровения от Господа, които са записани в неговата пророческа книга. В пророчески видения му били открити съдбините на народите и царствата, времето на Спасителевото идване и съдбата, която ще постигне Йерусалим. Това му било възвестено чрез архангел Гавриил, който му се явил, когато Даниил със съкрушено сърце молел Господа да се умилостиви над израилския народ. Имен ден празнуват: Данaил, Данaилa, Даниeл, Даниeлa, Дани, Дана, Данко.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 60
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 55
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 61
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 88
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 98
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.