Илон Мъск и Джак Ма говориха за Марс и изкуствения интелект

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск и ръководителят на Alibaba Джак Ма обсъдиха Марс и изкуствения интелект, но избегнаха темата за търговската война между САЩ и Китай на първото си съвместно появяване днес, предаде Ройтерс. Разговорът им, предаван пряко по интернет, бе част от откриващите събития на Годишната конференция за изкуствен интелект в Шанхай. Когато бе обявен разговорът им за първи път, се появиха спекулации, че може да използват трибуната, за да говорят за проблеми като търговския конфликт между Вашингтон и Пекин, който по-рано са коментирали публично, завода, който Tesla строи в Шанхай, или предстоящото пенсиониране на Ма от Alibaba. Двамата обаче избегнаха тези въпроси, но пък половин час говориха за вижданията си как технологиите, особено изкуственият интелект, ще оформят бъдещето. Винаги съм се удивлявал на вашата визия за технологиите, аз не съм техничар, каза Ма, обръщайки се към Мъск в началото на разговора, преди да продължи да коментира, че, според него, изкуственият интелект не е заплаха. Ма се определи като "оптимист" за влиянието на изкуствения интелект върху човечеството. Двамата говориха също за пътуването в космоса. Ма похвали Мъск за опитите му за пътуване до Марс със SpaceX, а Мъск отбеляза напредъка на Китай в тази област, а също така колко са "неадекватни" хората спрямо компютрите. Работещият в технологичния сектор Саймън Чжан, който беше сред публиката, каза пред Ройтерс, че е останал с впечатлението, че Мъск, който пристигна в Шанхай тази сутрин, страда от часовата разлика. Разговорът не беше толкова вълнуващ, колкото очаквах, каза той. Друг човек от публиката, представил се като Чени също изрази разочарование. Хората чакаха този разговор. Мъск обаче каза за изкуствения интелект неща, които е казвал милион пъти, а Джак Ма беше просто Джак Ма, коментира той. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 41
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 98
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 89
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 128
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 115
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.