« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Строги правила за туристите в Рим от това лято

Няма вече „Долче вита” – с тази фраза най-лесно могат да се обобщят нововъдените правила за туристите в Рим, които при неспазване им носят тежки санкции от това лято. Вечният град е любима и при това достъпна дестинация за семейни ваканции, както и за романтични уикенди. Той е свързан със София с преки тарифни и лоу-кост полети. Защо започнахме с „Долче вита” ли? Защото една от забраните е за влизането във водите на множеството градски фонтани на Рим по примера на прочутата сцена от класическия италиански филм с подобна сцена. Който дръзне да я имитира, ще плати солена глоба и повече никога няма да може да припари до „Треви” и другите прочути шадравани на Вечния град. Което е неприятно за дамите, които си мечтаят за снимка в този стил. Няма да се допуска влизане, ходене сред водите им, потапяне, плуване, пиене, да не говорим за облекчаване. Мъжете са засегнати от друга нова забрана на общинските власти в Рим. Тя ги санкционира при положение, че се разхождат голи до кръста. През последните няколко години повечето елитни европейски дестинации въведоха подобно табу. Даже онези, които се славят със своите плажове като френския фестивален Кан, който беше сред челниците на това капиталистическо съревнование по благоприличие. Така че фитнес маниаците ще трябва само да загатват мускулите си под ризи и тишърти. Дори децата ще бъдат глобявани, ако дръзнат да пият от прочутите исторически чешми и всякакви други водни атракции на Рим направо с устни. Това ще може да става само индиректно – с шепи. Едно от най-прочутите неща, с които се слави Италия е сладоледът, а едно от най-прекрасните места, където можете да седнете и да се разхладите са прочутите стълби на площад „Испания” в сърцето на Вечния град. Ако го сторите от този момент нататък обаче, ще бъдете глобени за обида на историческия и културен паметник и градските власти не само ще ви вземат пари. Но дори ще ви издадат забрана за последващо посещение на обекта. Която обаче не е много ясно как ще изпълняват, ако дръзнете да се върнете на „местопрестъплението”. Издадена е строга забрана за консумация на храни и напитки върху или в съседство с всички паметници на културата, историята и архитектурата – в Рим това значи навсякъде. Една от най-забавните нови санкции е за пеене и свирене в градския транспорт. Това на пръв поглед звучи странно, но е превенция срещу спортни фенове, изсипали се за масови събития във Вечния град. Трябва да знаете, че градският транспорт в Рим без друго често е претоварен, понеже от своя страна рядко е точен с разписанията. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 49
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 80
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 95
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 93
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 93
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.