« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Строги правила за туристите в Рим от това лято

Няма вече „Долче вита” – с тази фраза най-лесно могат да се обобщят нововъдените правила за туристите в Рим, които при неспазване им носят тежки санкции от това лято. Вечният град е любима и при това достъпна дестинация за семейни ваканции, както и за романтични уикенди. Той е свързан със София с преки тарифни и лоу-кост полети. Защо започнахме с „Долче вита” ли? Защото една от забраните е за влизането във водите на множеството градски фонтани на Рим по примера на прочутата сцена от класическия италиански филм с подобна сцена. Който дръзне да я имитира, ще плати солена глоба и повече никога няма да може да припари до „Треви” и другите прочути шадравани на Вечния град. Което е неприятно за дамите, които си мечтаят за снимка в този стил. Няма да се допуска влизане, ходене сред водите им, потапяне, плуване, пиене, да не говорим за облекчаване. Мъжете са засегнати от друга нова забрана на общинските власти в Рим. Тя ги санкционира при положение, че се разхождат голи до кръста. През последните няколко години повечето елитни европейски дестинации въведоха подобно табу. Даже онези, които се славят със своите плажове като френския фестивален Кан, който беше сред челниците на това капиталистическо съревнование по благоприличие. Така че фитнес маниаците ще трябва само да загатват мускулите си под ризи и тишърти. Дори децата ще бъдат глобявани, ако дръзнат да пият от прочутите исторически чешми и всякакви други водни атракции на Рим направо с устни. Това ще може да става само индиректно – с шепи. Едно от най-прочутите неща, с които се слави Италия е сладоледът, а едно от най-прекрасните места, където можете да седнете и да се разхладите са прочутите стълби на площад „Испания” в сърцето на Вечния град. Ако го сторите от този момент нататък обаче, ще бъдете глобени за обида на историческия и културен паметник и градските власти не само ще ви вземат пари. Но дори ще ви издадат забрана за последващо посещение на обекта. Която обаче не е много ясно как ще изпълняват, ако дръзнете да се върнете на „местопрестъплението”. Издадена е строга забрана за консумация на храни и напитки върху или в съседство с всички паметници на културата, историята и архитектурата – в Рим това значи навсякъде. Една от най-забавните нови санкции е за пеене и свирене в градския транспорт. Това на пръв поглед звучи странно, но е превенция срещу спортни фенове, изсипали се за масови събития във Вечния град. Трябва да знаете, че градският транспорт в Рим без друго често е претоварен, понеже от своя страна рядко е точен с разписанията. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Елитни ветроходци се събират този месец на Порт Бургас

  • 07 Авг 2020
  • 25
Слънце, море и „вятър по часовник” – всичко това е налице в бургаския залив през август и е достатъчно да го превърне в столица на ветроходството. „Пристанище Бургас” ЕАД е домакин на поредица от елитни ветроходни състезания, които ще се проведат в акваторията на залива за радост на любителите на красивия и изпълнен с много адреналин спорт.

По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни

  • 07 Авг 2020
  • 42
По данни на ФБР всички серийни убийци в САЩ са започнали с насилие над животни Ако човек намери новородено животинче на улицата, на първо място трябва да му осигури временен дом за няколко дни, преглед във ветеринарна клиника, а след това да се търси и дом.

Започва изплащането на пенсиите с добавката от 50 лева за всички пенсионери

  • 07 Авг 2020
  • 59
Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август 2020 г. ще получат около 2 121 000 пенсионери, съобщиха от НОИ.

МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението

  • 07 Авг 2020
  • 61
МВР разчисти всички блокади в страната и възстанови движението. Полицията раздигна всички незаконни блокади на пътища и отстрани палатковите лагери в страната рано тази сутрин. Полицейските акции се проведоха едновременно в София, Пловдив, Варна, както и на пътя, който води към магистрала "Тракия" край Стара Загора.

Как коронавирусът уби 19 годишен, здрав човек?

  • 06 Авг 2020
  • 211
Експериментално лечение за коронавирус убило младия човек? 19-годишният абитуриент от Велико Търново Христо Денев почина от коронавирус след 18 дни лечение в болницата в града.