« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Какви грешки допускаме при борбата с „биреното” коремче?

Затлъстялото коремче е изключително упорито за преборване. И макар често да е наричано с шеговити имена - например "бирено" при мъжете, натрупването на мазнини в коремната област е най-опасното. Защо ни е толкова трудно да се преборим с него? Отговорът на британски специалисти, цитирани от в. "Дейли стар" е, че вероятно допускаме някои съществени грешки. Според д-р Люк Джеймс от Бупа Великобритания, най-честите грешки в борбата срещу опасното и упорито затлъстяло шкембенце са: Прекалена консумация на захар Плодовете и зеленчуците без съмнение са полезни за здравето, но понякога могат да доведат до натрупване на излишно тегло заради високото съдържание на естествени захари в тях. Освен това често в нискомаслените продукти се съдържат повишени количества добавена захар, така че е препоръчително да четем внимателно етикетите на храните. Прекомерен стрес Когато човек е под напрежение, се отделя стресовият хормон кортизол, който може да доведе до натрупването на повече мазнини в коремната област. Поради тази причина експертите препоръчват да отделяме време за разпускане през деня, например 10 минути йога или медитация. Недоспиване Липсата на достатъчно сън - между седем и девет часа през нощта, може да повлияе негативно върху отслабването. Причината е, че в резултат на недоспиване се повишават нивата на хормоните на глада и намаляват тези на хормоните, които ни карат да се чувстваме сити. Недостатъчна консумация на протеини Протеините осигуряват по-продължително усещане за ситост и са отлични съюзници в борбата срещу излишното тегло. Те допринасят за изграждането на мускулни тъкани. Известно е, че колкото повече мускули имаме, толкова по-лесно изгаряме мазнините. Неправилни тренировки Фокусирането само върху коремната област няма да ни осигури осанката на мечтите. Експертите препоръчват на желаещите да отслабнат да насочат вниманието си към цялото тяло. Прекомерни тренировки Прекаляването с тренировките може повече да навреди, отколкото да помогне за отслабване. "Човешкото тяло се нуждае от здравословен баланс между тренировка и почивка. Прекаляването с упражнения пречи на тялото да се отърве от излишните мазнини. Тренировките без почивка оказват влияние върху стресовия хормон кортизол и съответно до натрупване на повече мазнини в коремната област", обяснява д-р Джеймс. Ударна диета Здравословното хранене и промените в начина на живот са препоръчителни за хората, които искат да отслабнат. Ударните диети обаче не са най-добрият съюзник. "Приемът на твърде малко калории по-скоро вреди, отколкото помага. Ако ограничим драстично калорийния прием, тялото влиза в режим на гладуване. В резултат на това се забавя метаболизмът и отслабването става по-трудно", допълва експертът. Vesti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 75
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 88
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.

МЗХ публикува за обществено обсъждане изменение в нормативната уредба за интервенциите в областта на агроекологията

  • 19 Апр 2024
  • 96
Министерство на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение към животните.

Новите 80 автомобилa за Автомобилна администрация вече са доставени

  • 19 Апр 2024
  • 96
С нови 80 автомобила за контрол изцяло обновяваме автопарка на ИА „Автомобилна администрация“.