Microsoft: Телефонът вече е мъртъв

Microsoft се стреми да създаде смартфон, способен да предложи много повече функции от съществуващите модели и евентуално да има възможности на лаптоп. Докато мнозина смятат, че Microsoft планира да напусне бизнеса с телефони, компанията изпрати тази седмица едно много ясно послание: смартфоните ще останат част от дългосрочната й стратегия, само че това ще бъдат устройства, различни от всичко, което се намира в момента на пазара, предава technews.bg. В скорошно интервю Сатя Надела, главният изпълнителен директор на Microsoft, заяви, че компанията ще продължи да пуска телефони, но бъдещите модели ще са напълно различни от устройствата, които клиентите могат да закупят днес. Алекс Кипман, изобретателят на очилата HoloLens, направи подобен намек в интервю за Блумбърг, като заяви, че „телефонът вече е мъртъв”. Но хората просто не са осъзнали това, продължи той, имайки предвид,че традиционната концепция за смартфон няма бъдеще. Кипман се опитва да каже, че телефоните ще се развиват в нови форми, те ще отидат отвъд сегашното си състояние, благодарение на новите технологии. Има голям шанс устройства с допълнена реалност, подобни на HoloLens, напълно да заменят телефоните в определен момент от бъдещето. Фокусът на Microsoft изглежда сега е изцяло върху създаването на телефон, който всъщност не е телефон, а част от стратегия, която компанията вече приложи с устройствата Surface. По същество, Microsoft се стреми да създаде смартфон, способен да предложи много повече функции от съществуващите модели и евентуално да осигури допълнителни роли, вкл. възможности на лаптоп. Според слуховете в интернет, следващият смартфон на Microsoft ще бъде Surface Phone под управление на Windows 10. Това може да се окаже първият модел от новата Surface концепция, идеологът на която е Панос Панай – вицепрезидент на Microsoft, чието име е свързано с всичко около този бранд. Surface телефонът ще бъде нещо повече от обикновен телефон, предлагайки функции, които не са налични на пазара в момента, вкл. бързо преобразуване в компютър с помощта на технологията Continuum. Това вече е възможно при устройствата с Windows 10 Mobile, но се очаква Microsoft да развива тази технология с нови функции и аксесоари, които биха превърнали телефона в истински лаптоп. http://it.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 95
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 89
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 78
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 78
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 88
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.