« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

НАСА: Силни магнитни бури ни удрят след Великден

Магнитните бури ни връхлитат още на 17 април и с малки изключения ще продължат чак до края на месеца. Най-силни ще бъдат на 23 април, сочи прогнозата на НАСА за смущенията в земната магнитосфера. Първият пик на магнитните бури, който ни осигурява спокойна Страстна седмица, е на 17 и 18 април, като първия ден ще е особено силна, а на следващия ще е затихваща. След това идват няколко дни на „магнитна почивка“ и на 23-и идва най-големият пик за месеца. Той ще продължи чак до 28-и, като на 29-и се очаква затишие. След това от 30-и април до 5 май по прогноза би трябвало да са следващите магнитни бури, които обаче ще са по-слаби. Това не означава, че няма да оказват влияние върху по-чувствителните хора. Най-силно при тях магнитните смущения се проявяват с главоболие, играещо кръвно и безсъние. Метеочувствителните мъже може да нямат желание за секс, а при жените това състояние е още по-тежко. Сексолозите обаче казват, че дори по време на магнитни бури и по-леките магнитни смущения сексът е добро средство за справяне с отрицателните последствия. Те съветва да се избират по-малко натоварващи форми. По време на магнитна буря се препоръчват повече разходки и по-малко заседяване вкъщи. Добре е да се ядат повече плодове, като най-подходящи са бананите и ябълките. Ягодите са също доста добри, когато не са парникови, казват диетолози. От видовете спорт най-добре при магнитни бури са аеробните, където продължително време се изисква ритмично дишане. Например плуване, бягане, аеробика, каланетика, йога. http://www.blitz.bg/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 198
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 244
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 257
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 255
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 231
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение