Сърничка роди близнаци в зоопарк Бургас

Тя е една от сърничките, която беше спасена и настанена преди години в зоопарк Бургас от Фондация “Дивите животни”. Само на месец , сърничката беше конфискувана от бракониери. Поради невъзможност да бъде върната отново в дивата природа, Страхливка беше настанена при нас заедно с още четири сърнички. Екипът на зоопарк Бургас създаде хабитат, в който животните се чувстват отлично. А показател затова е , че вече се радваме на поколение. Според експерти сърничка да роди близнаци е изключителна рядкост и се случва веднъж на години. Младата майка грижливо крие своите рожби в храстовидна растителност. Това е инстинкт, за да предпази малките рожби от хищници. Много често случайни минувачи, които попадат на сърнички скрити от майката в растителността ги взимат, мислийки че ги спасяват, но им правят лоша услуга. Малкото е отнето от майка си и тя връщайки се при него не го открива. То е настанено в домашни условия и грижите на хората не могат да му осигурят нормално бъдеще. Така веднъж докоснало се до хората, малкото освободено в дивата природа търси контакт с хора и най-често попада на бракониери .

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 145
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 139
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 146
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 344
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 309
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас