Винопроизводители с номинации в Burgas Business Awards

Кръстопътното място на долината винаги е давало предимство за поминъка на местните хора. Традиционен за този край е сорта Сунгурларски мискет, който напоследък започва да напомня за себе си. Философията на Шато Сунгурларе е да създава вина със собствен характера формиран от климатичните особености и тероар на Сунгурларския регион постигайки неповторим баланс и елегантност във вкуса и аромата. Те разполагат със собствени 400 дка лозя, където отглеждат сортовете сунгурларски мискет, италиански ризлинг, шардоне, мускат и мерло, пино ноар, сира и сувиньон блан. Преработват около 250 тона грозде, които превръщат в бели, розета и червени вина в 2 серии – Chateau Sungurlare и Winefields Сградата на избата е изградена в характерен възрожденски стил и си заслужава да се разгледа и отвътре. На място се предлагат дегустации и може да се закупи вино от фирмения магазин Виното е и история на раждането и израстването на традицията и качеството. То е история за приключение и усилия за работа и умение, за преодолени трудности и успех. В номинациите тази година на престижните награди за бизнес в Бургас участва и Винарска изба Страцин. Тя е разположена в района на Поморие – район със стари традиции във винопроизводството. Винарната започва дейността си през 2015 година и е оборудвана със съвременна и модерна техника. Ориентирана е към производство на висококачествени сортови вина със защитено географско указание (ЗГУ). Винарната притежава над 300 декара собствени лозя, като в сортовия ни състав са включени най-известните сортове или „звездите” на винения свят. Това са белите: Шардоне, Совиньон блан и Мускат, и червените: Каберне Совиньон, Мерло и Сира. Лозята са засаждани в периода между 2006-та и 2010-та година, като посадъчния материал е доставен от Франция. Сортовете, подложките и клоновете на лозите са подбрани индивидуално за всеки сорт, като сме се стремяли да бъдат за висококачествени вина. Лозовите масиви са разположени на землището на Поморие и в района на винарната. Носители са на десетки престижни награди и отличия от национални и Международни конкурси.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 140
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 120
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 653
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 665
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 633
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.