« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Винопроизводители с номинации в Burgas Business Awards

Кръстопътното място на долината винаги е давало предимство за поминъка на местните хора. Традиционен за този край е сорта Сунгурларски мискет, който напоследък започва да напомня за себе си. Философията на Шато Сунгурларе е да създава вина със собствен характера формиран от климатичните особености и тероар на Сунгурларския регион постигайки неповторим баланс и елегантност във вкуса и аромата. Те разполагат със собствени 400 дка лозя, където отглеждат сортовете сунгурларски мискет, италиански ризлинг, шардоне, мускат и мерло, пино ноар, сира и сувиньон блан. Преработват около 250 тона грозде, които превръщат в бели, розета и червени вина в 2 серии – Chateau Sungurlare и Winefields Сградата на избата е изградена в характерен възрожденски стил и си заслужава да се разгледа и отвътре. На място се предлагат дегустации и може да се закупи вино от фирмения магазин Виното е и история на раждането и израстването на традицията и качеството. То е история за приключение и усилия за работа и умение, за преодолени трудности и успех. В номинациите тази година на престижните награди за бизнес в Бургас участва и Винарска изба Страцин. Тя е разположена в района на Поморие – район със стари традиции във винопроизводството. Винарната започва дейността си през 2015 година и е оборудвана със съвременна и модерна техника. Ориентирана е към производство на висококачествени сортови вина със защитено географско указание (ЗГУ). Винарната притежава над 300 декара собствени лозя, като в сортовия ни състав са включени най-известните сортове или „звездите” на винения свят. Това са белите: Шардоне, Совиньон блан и Мускат, и червените: Каберне Совиньон, Мерло и Сира. Лозята са засаждани в периода между 2006-та и 2010-та година, като посадъчния материал е доставен от Франция. Сортовете, подложките и клоновете на лозите са подбрани индивидуално за всеки сорт, като сме се стремяли да бъдат за висококачествени вина. Лозовите масиви са разположени на землището на Поморие и в района на винарната. Носители са на десетки престижни награди и отличия от национални и Международни конкурси.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 214
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 269
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 285
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 280
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 256
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение