« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Запишете се за участие в играта „Лов на съкровища – из хрониките на изследователя“

  • 16 Апр 2021
Тази година младежката платформа „Бургас харесва младите“, заедно с Фондация „Биоразнообразие“ и Природонаучния музей, организират интересни изненади, посветени на Международния ден на Земята – 22 април. Тази година вниманието ни е ще е насочено към най-мистериозните биологични видове, а именно лепидоптерите, познати като пеперуди. Тези невероятно красиви насекоми, на чиито багри много се възхищаваме, но малко познаваме. А защо лепидоптери? Може да намерите отговора на информационните пана, които вече са изложени на ключово за града местоположение - до сградата на Туристическия информационен център. Втората изненада, която са подготвили бургаските младежи е играта „Лов на съкровища – из хрониките на изследователя“. Целта й е да се разучат и обиколят интересни и не толкова познати локации, обвързани с любопитни факти за бургаската екосистема. Участниците ще получат загадъчни или метафорични следи, които да ги насочат към отправната им точка. За да се спазва дистанция и противоепидемичните мерки, първата улика, както и условията за участие, ще бъдат изпратени по имейл в 10.00 часа (началният час на играта) на 25 април. Ако успеят да се преборят с първата загадка и успешно достигнат до своята стартова локация, ги очакват много приключения. Всеки, който иска да участва, трябва да сформира екип от 3 до 5 души и да се регистрира предварително до 22 април (23:59 ч.) на следния линк: https://forms.gle/1mkvNAiiBRNDjiES8 Ловът на съкровища ще приключи за всеки екип по различно време. Победителите-изследователи са тези, които открият всички съкровища най-бързо. Награди за най-любознателните ще бъдат осигурени от Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 42
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 61
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 51
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 62
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 70
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене