Бионсе пренаписа историята на наградите „Грами“

Бионсе стана първата жена изпълнител в музикалната индустрия с най-много награди „Грами“ – 28. В церемонията на живо от „Стейпълс сентър“ в Лос Анджелис гранд дамата на аренби музиката спечели 3 „грамофончета“ – за арнеби изпълнение, музикален видеоклип и рап песен – последното, поделено с Меган Тий Сталиън. Тейлър Суифт и Били Айлиш отнесоха топ призовете на наградите „Грами“ в Лос Анджелис, но Бионсе стана големият победител, превръщайки се в жената, спечелила най-много „грамофончета“ в историята на наградите. С 3-те статуетки на Бионсе, една от тях споделена с победителката в категорията „Най-добър нов изпълнител“ Меган Тий Сталиън, наградите ѝ Грами набъбнаха до 28, като по този начин тя изпревари досегашната рекордьорка Алисън Краус. Другите две бяха за най-добро R&B изпълнение за Black Parade и музикален видеоклип за Brown Skin Girl. „Фолклор“ на Тейлър Суифт, записан по време на локдауна, спечели приз за „Албум на годината“, превръщайки авторката си в първата жена, спечелила тази награда три пъти. 26-годишната Меган Тий Сталиън си тръгна с 2 „грамофончета“ – за най-добър нов изпълнител и за рап песен – за Savage, в която участие има и Бионсе. Били Айлиш взе „Грами“ за „Запис на годината“ за баладата Everything I Wanted, а освен това и за песен, написана за визуални медии – No Time to Die – за едноименния филм за Джеймс Бонд. В социално дистанцираната церемония, авторите на парчето I Can’t Breathe – H.E.R., Дърнст Емили Ту и Тиара Томас – взеха награда за „Песен на годината“, като сингълът е вдъхновен от протестите, последвали убийството на Джордж Флойд в Минеаполис. Церемонията за „Грами“ целеше да остави в миналото опустошителните ефекти от пандемията върху музикалната индустрия, включително отмяната на фестивали, турнета и концерти. Шоуто включваше микс от изпълнения на живо и записани предварително.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 191
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 180
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 187
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 385
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 349
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас