Най-добрите градове в света

Първото място е за Лондон, въпреки Brexit и произтичащите от това безброй въпроси, касаещи икономиката на страната. Сингапур продължава да привлича погледите на инвеститорите, които в стремежа си да печелят повече, реализират екстравагантни проекти, което от своя страна поставя града на второ място в класацията. Авторите на класацията – консултантската компания Resonance, дават бронзовия медал на Ню Йорк. Градовете се оценяват по шест параметъра: качество на екологичната и архитектурна среда, брои на културни забележителности, музеи и места за развлечения, ниво на заетост и БВП на глава от населението, брои университети, етническо разнообразие, а също така брой и степен на позитивни онлайн отзиви, като например на сайтове от рода на TripAdvisor. Британската столица печели златния медал, не само защото разполага с атрактивни места за пазаруване, ресторанти и хора от различни националности. Тя носи титлата „бранд” №1 за цял свят. Сред предимствата на британската столица са лесният достъп до летищата и множеството университети и колежи. Лекият спад в цените на луксозните имоти по никакъв начин не се отразява на имиджа на града. ТОП 10 на най-добрите градове в света № град 1 Лондон 2 Сингапур 3 Ню Йорк 4 Париж 5 Сидни 6 Амстердам 7 Лос Анжелис 8 Токио 9 Сан Франциско 10 Торонто http://fakti.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 181
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 172
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 178
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 375
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 340
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас