Mercedes направи най-скъпия си сериен автомобил

Германският производител Mercedes-Benz представи най-скъпия си сериен автомобил в рамките на автомобилното изложение в Лос Анджелис. Това кабриолет, оценен на 300 000 евро, който ще се продава под марката Maybach. Досега най-скъпата серийна кола на компанията от Щутгар беше всъдеходът Mercedes-AMG G 65, оценен на 292 000 евро. Цялото име на новия модел е Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet, който освен че е доста скъп и красив, ще бъде и ексклузивен. От автомобила ще бъдат произведени едва 300 бройки, като според различни информации по-голямата част от тях вече се продадени, съобщава Actualno.com. Откритият автомобил ще предлага и високи технологии, като ще бъде оборудван с най-съвременните системи за безопасност и асистенти на водача. Под капака на кабриолета на Maybach е поставен 6,0-литров V12 двигател с две турбини, развиващ мощност от 630 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. В основата на Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet е най-луксозната версия на кабриолета Mercedes-Benz S-Class, който е оборудван със същия двигател, но струва близо 2 пъти по-малко. Машината на Maybach обаче ще предлага далеч по-луксозно оборудване, като в салона преобладават скъпи кожи и натурално дърво. Специално за тази кола са направени и 20-цолови джанти. Интериорът, според създателите му, е вдъхновен от луксозните яхти и се изработва почти изцяло на ръка. Предлагат се общо 9 различни комбинации на салона, а клиентът получава получава и ръчно подписан сертификат за качество от главния изпълнителен директор на Daimler Дитер Цетше. http://www.blitz.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 51
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 50
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 111
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 104
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 83
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.