« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

На 28 октомври 1955г. е роден Уилям Хенри Гейтс III

Целият свят го знае като Бил Гейтс - основателят на компанията „Майкрософт“, чиято продукция се използва почти до Луната. Днес състоянието му, според Forbes, се оценява на 90 милиарда. За сравнение БВП на България за 2018 е 65.13 млрд. долара. Той е очевидно въплъщение на американската мечта, self-made man, гениален програмист и бизнес гений. В годината на завършването си на частното училище „Лейксайд“ приключва поръчка за софтуер, получава $ 30 000 и се договаря да му бъде призната като дипломна работа. Гениално решение! След него следват още много такива решения. На третата година от обучението си, Бил Гейтс напусна Харвард - от къде да намери време за зубрене, след като му трябва, за да напише версия на BASIC за Altair 8800. Нюхът за бизнес му подсказва, че персоналните компютри имат голямо бъдеще. Компанията, която основава заедно с приятеля си Пол Алън, наричат Microsoft - "Micro" - от микрокомпютър. Сделката на малката компания с гиганта IBM е съдбоносна. Официалната версия гласи, че IBM решава да играе на пазара на персонални компютри и поръчва на компанията на Бил Гейтс да напише операционна система. Гейтс не написал DOS, а си я купил от друга компания, а IBM не само платила за програмата, но и се ангажирала да доставя компютри заедно с нея и също така и да изплаща процент за всяка продадена машина. Така Гейтс става свръхбогаташ. Системата с прозорци също не е изобретение на Гейтс - тя е създадена и внедрена от шефа на Apple Стив Джобс. Гейтс обаче усетил потенциала ѝ навреме и успява да я направи безалтернативна. Windows направи достъпна работата с компютър за всеки човек. Продажбите на персоналните компютри с продуктите на Microsoft лавинообразно нараснаха - заедно с доходите на Гейтс. Интересни факти: Бил Гейтс печели на минута 6659 долара. На 4 февруари 1998 в Брюксел, Бил Гейтс по време на официално посещение в Европейския съюз получава торта в лицето. Това се случи на влизане в сградата, където той е щял да изнесе реч на тема образование. "Престъпникът" избягал, но бил задържан негов помощник и оператор, по-късно освободен, след като "тортохвърлячът", белгиецът Ноел Годен се появил по телевизията, където поел вината. Гейтс не завел дело. Сред организаторите на тази акция е известният белгийски режисьор Реми Белвю. Муха е кръстена на Бил Гейтс - Eristalis gatesi. На 7 юни 2007 г., Бил Гейтс е признан за випусник на Харвардския университет. Решението да се връчи диплома на Гейтс е взела университетската администрация.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината реставрира 130-годишния храм „Св. Троица" в с. Извор

  • 22 Ян 2021
  • 85
130-годишният храм "Св. Троица" в с. Извор ще бъде изцяло реставриран. През миналата година Община Бургас осигури 30 000 лв., с които бе изграден нов покрив, обновена бе и камбанарията.

От понеделник спират движението по ул. „Петко Задгорски“

  • 22 Ян 2021
  • 87
Улица "Петко Задгорски" е главна пътна артерия на бургаския жилищен комплекс "Изгрев". Не е ремонтирана сериозно от много години. Община Бургас и ВиК съгласуваха графиците си и нейното обновяване вече започна.

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 168
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 164
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 159
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.