« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Мъск: Изкуственият интелект може да дестабилизира целия свят

  • 30 Юли 2020
Милиардерът твърди, че роботите ще изпреварят хората по интелигентност."Много интелигентни хора - заради арогантността си - не признават възможността изкуствения интелект някога да ги надмине", казва Мъск. Това не е първият път, когато Илон Мъск говори за опасността от изкуствен интелект за човечеството. През 2016 г. той предупреди, че "човек може да стане домашен любимец за машините, които са взели властта" и оттогава редовно призовава за регулиране на технологията за изкуствен интелект. По-рано той стана съосновател на организацията с нестопанска цел OpenAI, с която се раздели, когато стана ясно, че "истинските й принципи се различават от декларираните и никой не знае над какво всъщност работи един от най-силните екипи за изкуствен интелект в света". Въпреки това, от всички разработчици на изкуствения интелект, най-голямата грижа на Мъск е Deep Mind - подразделение на Google. "Самата същност на всички изкуствени интелекти, които създават, е да побеждават хората във всички игри", заяви ръководителят на Tesla пред The New York Times. "Искам да кажа, това е основният сюжет на Военните игри". Сравнявайки алгоритмите на Deep Mind с War Games, Мъск твърди, че в следващите пет години изкуственият интелект ще надмине хората по интелигентност, и най-вероятно дори няма да забележим това, предава "Фокус". "Това не означава, че след пет години всичко ще отиде по дяволите", обясни той. "Само че ситуацията ще стане нестабилна и странна".

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 331
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 420
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 306
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 396
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 342
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.