Дж.К.Роулинг отново възмути транссексуалната общност

  • 08 Юли 2020
Писателката, автор на поредицата "Хари Потър", възмути за пореден път ЛГБТ общността, като сравни хормоналната терапия, използвана от транссексуалните хора, с терапия за гей-конверсия. "Наблюдаваме нов вид терапия за конверсия на млади гей хора", написа писателката в Туитър в неделя по повод предписването на хормони на младежи, които поставят под въпрос половата си идентичност и което се сравнява с "новите антидепресанти". Коментарът на Роулинг предизвика бурна реакция от защитниците на правата на транссексуалните хора, които през последните седмици постоянно критикуват позициите на авторката. "Идеята, че всеки би подложил детето си на терапия за промяна на пола, за да не позволи то да порасне като гей, е обида за всеки грижовен родител",заяви Кристин Бърнс, адвокат и активист в защита на транссексуалните хора от 90-те години на миналия век насам. Моделът и транссексуален активист Мънро Бергдорф коментира в Туитър, че писателката е "опасна" и "заплаха за ЛГБТ общността". "Дж.К.Роулинг не е учен. Тя не е лекар. Тя дори не е експерт по половете. Тя не подкрепя нашата общност", написа Бергдорф. "Тя е милиардерка, хетеросексуална, бяла жена, която е решила, че знае кое е най-доброто за нас и нашите тела. Но това не е нейната битка". Пиар мениджърът на Роулинг каза в понеделник, че засега тя няма да коментира темата повече. Източник:Фондация Томсън Ройтерс

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 13
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 19
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 38
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 71
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 80
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.