« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Романът „Играта на Хемингуей“ на известния руски писател, режисьор и драматург Евгений Гришковец

Издателство „Авиана“ представя романа „Играта на Хемингуей“ на известния руски писател, режисьор и драматург Евгений Гришковец. „Играта на Хемингуей“ е историята на Александър, който живее в Москва от известно време. Той, също като всички нас, се събужда сутрин, отива на работа, среща се с приятелите си и има своето ежедневие; докато любовта не променя всичко. Макс, стар приятел от родния му град, идва на гости и времето за посещението е неподходящо, защото Александър е влюбен и може да мисли само за нея. Александър се отдава на дневни сънища. Отново и отново през целия ден бяга за кратко в свят, в който съществуват само заповеди и приятелство, но по-важното, свят, от който не може да й се обади. Той сънува, че е в средновековен затвор, в безкрайна космическа мисия, в полярна изследователска станция, на места, където животът е прост и не може да получи никакви писма от нея. „Играта на Хемингуей“ е кратък, динамичен роман за мъжката любов, която обръща тялото сякаш в свободно падане надолу и оголва нервите; любов, която не е нито щастлива, нито нещастна, а просто нелечима. „Има само два вида читатели: тези, които харесват Гришковец, и онези, които все още не са го чели.“ Эхо Москвы „Точно това, което беше необходимо: литература за интелигентен, образован читател, която съчетава изискано чувство на ирония с позитивен поглед към света.“ Книжное обозрение Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com. Евгений Гришковец (роден през 1967 г. в Кемерово) е руски филмов актьор, театрален режисьор, музикант, писател, драматург, телевизионен водещ. Той е удостоен с руски театрални награди за своите пиеси, които се изпълняват в редица европейски страни. Първият му роман „Играта на Хемингуей“ (2004 г.) е събитие в литературния живот на Русия, донесъл му награди за най-добър дебют и „Анти Букър“. През 2008 г. публикува романа „Асфалт“, а през 2018 г. влиза в краткия списък на литературната награда „Голяма книга“ с романа „Театър на отчаянието. Отчаян театър”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 248
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 298
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 229
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 292
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 254
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.