« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Романът "Връзки" на италианския писател Доменико Старноне

Издателство „Авиана“ представя романа „Връзки“ на Доменико Старноне, публикуван в повече от 30 страни и носител на наградата „The Bridge“ за най-добър роман на 2015 г. „Връзки“ е емоционално силен и провокативен роман за отношенията, семейството, любовта и неразрешимите последствия от нечии действия. Това е историята на един брак. Съпруг, съпруга, две деца... Обикновено семейство. Подобно на много бракове, и този е бил подложен на напрежение, изхабяване, на тежестта на рутината. И все пак той е оцелял или така изглеждат нещата. Както често се случва, зад благополучната фасада се крие взаимно неразбиране, което постепенно прераства в раздразнение и огорчение. Разривът в брака на Ванда и Алдо е от години. Ако човек се вгледа достатъчно внимателно, разкъсванията и линиите на разлома са очевидни. Бракът им е напукана ваза, която може да се счупи при най-малкото докосване. Или може би вече се е разпаднал, но никой не е готов да признае този факт. Възможно ли е разбитият живот да се залепи отново като счупена ваза? И най-важното – заслужава ли си? Прекарваме живота си в разбиване на вази и залепване на парчета, за да се заблудим, че сме чисто нови. „Ако си го забравил, уважаеми господине, да ти напомня: аз съм твоята съпруга.” Така започва писмото, което Ванда пише на съпруга си, напуснал дома, оставяйки я във вихъра на буря от безсилна ярост и въпроси, на които не може да отговори. Те са се оженили млади в началото на 60-те години, от желание за независимост, но светът около тях се е променил. Той е влюбен в непозната в Рим, а тя е с децата си в Неапол. Романът се състои от три части, във всяка от които авторът последователно предоставя правото на глас на всички участници в семейната драма – съпруга, съпруг и деца – позволявайки на читателя да изслуша съответната болезнена версия на събитията и да направи собствено заключение защо животът на тези хора се е превърнал в лична катастрофа. Името на романа е умишлено двусмислено. То предполага специален възел, с който бащата учи сина си да връзва обувки, и сложните отношения в едно семейство. Нищо не е по-радикално от изоставянето, но и нищо не е по-упорито от онези невидими връзки, които обвързват хората един с друг. Авторът ни предлага вълнуваща история за бягство, за връщане, за всички провали, които ни се струват непреодолими и които ни съпътстват цял живот. Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com. Доменико Старноне (роден през 1943 г. в Неапол) е италиански писател, сценарист и журналист, един от най-известните романисти. Работил е като гимназиален учител и редактор за няколко вестника и сатирични списания. Публикувал е романи и разкази, по чиито мотиви са екранизирани редица филми. През 2001 г. е спечелил наградите „Стрега“, „Неапол“ и „Кампиело“ с романа си „Улица Джемито“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 96
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 101
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 103
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 92
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 118
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.