Наградиха Димитрина Тенева за цялостен принос към културата

Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, каза актрисата, след като кметът Димитър Николов призна, че й е фен Димитър МИШЕВ Снимки: Георги РУСЧЕВ – Флагман.БГ Актрисата от бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“ Димитрина Тенева получи едно от най-ценните отличия и признания на церемонията „Личност на годината 2018“ в Грандхотел и СПА „Приморец“. Лично кметът Димитър Николов в петък вечер сподели, че й е голям почитател, след като й поднесе Почетен диплом за цялостен принос в развитието на културата и популяризирането на драматичното театрално изкуство в Бургас. То е и по повод 70-годишния й юбилей. На тържествената церемония пред елита на града Николов каза, че Тенева е изключително атрактивна, работлива, има безкрайна енергия и успява да вдъхновява своите млади колеги, които я боготворят. Затова няма бургазлия, който да не я обича, добави той. „Цялата й кариера премина през бургаския театър. Желая й много здраве и други прекрасни роли!“, добави градоначалникът. Той я нарече огнено момиче и бургаски символ, а след това призна, че е й се възхищава като зрител на всички театрални постановки. Кметът благодари на колегите от Флагман.БГ за организацията на „Личност на годината“ и изтъкна, че за него доброто е противоотровата на злото, а затова всички ние трябва да се стремим да го следваме. „За мен всички номинирани са победители, защото доброто няма количествено измерение. То просто следва порива на сърцето. Дано и в следващите години да виждаме такива ярки личности, на които да се възхищаваме“, заяви Николов, а Димитрина Тенева призна, че е благодарна на съдбата, че е родена в Бургас, защото този град, в който са израснали най-добрите поети, актьори и музиканти, за нея е културната столица на България.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

НАП: Ново отлагане на сроковете по Н-18 няма да има

  • 26 Авг 2019
  • 40
Според НАП ново отлагане на сроковете за привеждане на софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) в съответствие с изискванията с Наредба Н-18 няма да има. Това стана ясно на среща между експерти на приходната агенция и производители и ползватели на софтуер за продажби.

Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите

  • 26 Авг 2019
  • 53
Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите, преди да са се разразили над Съединените щати, твърди американският информационен сайт Аксиос, цитиран от Франс прес.

Посрещаме септември с над 30 градуса

  • 26 Авг 2019
  • 48
Последните дни на лятото ще бъдат по-горещи от обичайното с 6-7 градуса, а валежи не се задават поне в следващите десетина дни. Днес ще бъде горещо, с температури от 31 до 36 градуса.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 343
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 37
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.