Бард, поетеса и таланти със зрителни увреждания правят шоу в „Парнас“

Спектакълът е със специалното участие на Мариана Вангелова и Яким Якимов Талантливи бургазлии със зрителни увреждания ще пеят и рецитират стихове. В спектакъла „Мечтата - полет на душата“ утре от 16:30 часа ще участват и бардът Яким Якимов заедно с поетесата Мариана Вангелова. Всеки си има своята мечта, а Бургаски културен афиш в поредния Съботен арт салон ще се опита с ваше участие, разбира се, да сбъдне мечтата на Групата по занимателна терапия "Мечта" към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания – Бургас, да покажат своите постижения пред публика, съобщи създателката на Афиша Мария Христова. Към Център за социална рехабилитация и интеграция на хора със зрителни увреждания е сформирана група за изпълнение на народни песни и музикални произведения от други жанрове, както и заучаване и изпълнение на кратки театрални сценки, стихотворения или разкази от български и чужди автори. Целта на дейността е да даде възможност за изява на певческите, музикалните и театрални заложби на потребители от центъра, както и за творческо себеизразяване, позитивни преживявания и емоционално удовлетворение от работата в екип. Правенето на изкуство се счита за възможност за автентично и спонтанно изразяване на себе си, използвайки въображение и преживяване, което с времето може да доведе до себеосъществяване, емоционално коригиране и развитие на творческия потенциал на личността. Групата по занимателна терапия „Мечта” ще се представи с поетичен рецитал от бургаски автори и ще покаже певческите си умения в събота, 11 март, от 16.30 ч. в Културен клуб „Парнас”. Естествено ще има и изненади, обещаха организаторите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 200
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 185
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 194
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 281
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 251
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.