« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Стоянка Мутафова днес празнува 95-и рожден ден

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова днес празнува 95-ия си рожден ден. Напълно в стила си, най-възрастната активно играеща на сцената актриса, както скоро може да бъде вписана в рекордите на Гинес, прекара вечерта преди празника си с публиката на Сатиричния театър. За "Столетие мое" тя се преобрази в ролята на Малу, която е събрала цялата си фамилия на своя 100-тен рожден ден. С бурни аплодисменти министърът на културата Рашко Младенов и препълнената зала я приветстваха на сцената. Преди представлението, за bTV Мутафова каза, че и сега изпитва сценична треска, както е било през целия й живот. Актрисата ще играе и днес, навръх рождения си ден. Тя отново ще бъде "Г-жа Стихийно Бедствие" в театър "Сълза и смях" В свой филм от края на миналата година ARD я нарекоха "българската кралица на комедията". От германската национална телевизия разказват стъпка по стъпка биографията на Стоянка. Тя се сеща за 1956 г., когато започва работа е Сатиричния театър в София. Там и до днес – над 60 години по-късно, продължава да пълни залата. "Тогава нашият театър беше много силен, а ние бяхме много смели. По време на комунизма цареше много строга цензура, контролираше се всяка дума и всички се страхуваха. Само ние не, защото можехме да изричаме на глас истината под формата на сатира", спомня си актрисата. Днес Стоянка Мутафова постоянно пътува и то из целия свят. През февруари 2016 г. беше на турне в Германия, през октомври – в САЩ и Канада. Навсякъде българите я аплодират. В Чикаго й ръкопляскаха над 2000 зрители. Мутафова продължава да вярва, че театърът е живот. Наскоро тя заяви, че нищо не я зарежда повече от сцената и въпреки лекия инфаркт, който преживя преди повече от 2 месеца, ще продължи да играе. http://life.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 121
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 135
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 118
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 145
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 124
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.