„Съкровището на Гленууд“ - интригуваща мистерия от Ким Морицугу

„Съкровището на Гленууд“ е роман за семейни тайни, който осъвременява традициите на класически романи с елементи на съспенс като „Ребека“ на Дафни дю Морие и „Брат Фарар“ на Джозефин Тей.

След разпадането на брака й учителката Блайт Морисън се приютява за лятото при родителите си в богатия квартал на Торонто „Роуз парк“. Завръщането на Блайт у дома събужда спомени за продължилата й цял живот война с Ноел, нейният успешен по-голям брат, сега дипломат, командирован в Англия. Но когато Блайт се сприятелява със самотно единайсетгодишно момиче и започва да се занимава с местен исторически проект, тя разкрива истини за слухове от дълго време за заровено съкровище, които завинаги променят възприятията й за семейството, приятелите и самата нея.

Ким Морицугу пише за тъжните и прекрасни „истини на човешкото сърце. „Съкровището на Гленууд“ е празник, създаден от писател с призвание и дарба.
Джо Кертс, автор

Новият роман на Ким Морицугу е интригуваща мистерия. Ким Морицугу е остроумен социален наблюдател и книгата умело съчетава комедийни нрави с мистерия.
Toronto Sun

Морицугу е написала осъществена мистерия. „Съкровището на Гленууд“ може да се сравни с произведенията на Тимъти Финдли и мистериите на Нанси Дрю. Но като се има предвид силата на тази книга, изглежда по-подходящо да се откажем от сравненията и да дадем възможност на Морицугу да заеме своето място в литературния пейзаж.
Globe and Mail

Ким Морицугу (родена и живееща в Торонто, Канада) е бакалавър по изкуства и магистър по бизнес администрация. Публикувала е седем романа. „Изглежда перфектно“ бе номиниран за Наградата за книга на град Торонто през 1996 г. „Съкровището на Гленууд“ е включен в краткия списък за наградата „Артър Елис“ за най-добър криминален роман за 2004 г., а на основата на сюжета е създаден сериал в 15 части на CBC Radio. Предстои филмова екранизация на последния й роман „Да ръководиш шоу“.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 185
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 176
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 182
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 380
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 344
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас