« октомври 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

„Макс и Мориц“ ще забавляват децата в Летния театър във вторник

Държавна опера - Бургас е подготвила специален артистично-музикален подарък за най-младата си аудитория. "Макс и Мориц" - опера за деца от Александър Йосифов, ще се играе на 4-ти август, вторник, от 20.00 часа. Режисурата на забавния и свръхдинамичен детски спектакъл е на Александър Текелиев, диригент-постановчик е Цанислав Петков. Сценографията е на Иван Токаджиев, костюмите - на Анна-Мария Токаджиева. Разнообразните танци, в които участва балетният състав на Бургаската опера, са дело на Галина Калчева. Помощник-режисьори на постановката са Лина Пеева и Петър Тихолов. Спектакълът е поредна проява от Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" и втората от програмата "Детско лято", след "Пинокио", също опера за деца от Александър Йосифов, която беше представена на 20-и юли, в Летния театър. На 12 август 2020 г. композиторът Александър Йосифов щеше да навърши 80 години. Чрез любимите на детската аудитория произведения, той продължава символично да живее и да предава посланията си. В ролите бургаските деца и техните придружители ще видят: Стефка Христозова - като Макс, Весела Апостолова - Мориц, Бранимир Недков - в образа на Писателя Буш, Леля Грета - Лина Пеева, Яни Николов - в ролята на Музиканта, Майстор Бьок - Петър Тихолов, Диман Панчев - Хлебарят, Мирослав Димитров - Художникът. А ние, възрастните, също ще се заредим с настроение, споделено с най-искрената и благодарна публика - детската. Ние също имаме нужда от подобни приказки - за малки, големи, още по-големи и за тези, които са позабравили, че са били деца... За зрителите са гарантирани забавни случки, много порции смях, пакостливи деяния на емблематичните калпазани Макс и Мориц, които внасят смут и измислят оригинални бели навсякъде, където се появят, и поучителен край, разбира се, но не като в детската книжка на Вилхелм Буш, където героите са наказани доста по-сурово... В детския спектакъл по музика на Александър Йосифов беладжиите си получават заслуженото, а на финала всички са доволни. Великолепна емоция създава винаги постановката на "Макс и Мориц" на бургаска сцена. А детските очи в залата винаги са греещи и благодарни. След финала те винаги се нареждат на опашка да се снимат на сцената с любимите си герои и със създателите на чудесния спектакъл, сътворен, за да им дари радост! Останалите спектакли, включени в "Детско лято", са: "Алиса в страната на чудесата", мюзикъл за деца от Александър Йосифов - на 17-и август, от 10.30 часа и "Четиримата близнаци", музикална комедия от Георги Костов - също на 17-и август, от 19.30 часа, и двете постановки са на сцената на Летния театър. Билети можете да намерите на касата на Операта, на каса "Часовника" /пред хотел "България"/, както и на касата на Летния театър - преди самия спектакъл.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Срокът на всички експертни решения на ТЕЛК и НЕЛК се удължава до края на м. февруари

  • 30 Сеп 2020
  • 31
Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чиито срок изтича по време на извънредната епидемична обстановка, ще продължат действието си три месеца след нейното изтичане.

Болницата в Айтос ще приема само пациенти с COVID-19

  • 30 Сеп 2020
  • 121
Болницата в Айтос спира приема на пациенти в отделението за вътрешни болести. Причината - увеличения брой болни с коронавирус, след като беше установено ново огнище в шивашки цех.

Ахладова: "Докладът на ЕК за България е положителен и обективен"

  • 30 Сеп 2020
  • 103
Докладът за върховенството на закона за България е положителен и обективен, той очертава постигнатите резултати, каза в коментар правосъдният министър Десислава Ахладова.

Министър Николова: Над 22 хил. работни места в сектора са запазени благодарение на мярката 60/40

  • 30 Сеп 2020
  • 100
Последните данни за мярката 60/40, която за хотелиери и ресторантьори е 80/20, показват, че чрез нея са запазени повече от 22 хил. работни места в бранша.

Докладът на ЕК: "Липса на прозрачност в медиите и предизвикателства в борбата срещу корупцията"

  • 30 Сеп 2020
  • 98
Липсата на прозрачност при собствеността на медиите, все по-чести заплахи срещу журналисти от всякакъв вид и предизвикателства в борбата срещу корупцията - това са основните критики в доклада за България в новия хоризонтален механизъм за върховенството на закона.