“Маратон Бургас Рън” през септември

Март 11, 2022 Бургас
Запишете се отсега за първото издание на “Маратон Бургас Рън” през септември. Бягането на дистанция 42,2 км ще се състои на 11-ти септември от 09.00 часа на Морска гара Бургас.

В Бургас продължава поетапното въвеждане на електрически градски транспорт

Март 11, 2022 Бургас
От началото на 2022 г. по бургаските улици все по-често могат да бъдат видени електрически автобуси. Благодарение на финансовата подкрепа на Кохезионния фонд на ЕС, получена от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, в рамките на проект „Подобряване качеството на а атмосферния въздух в община Бургас чрез модернизация на обществения транспорт“, общинският превозвач „Бургасбус“ ЕООД има възможност да въведе в експлоатация 56 броя нови превозни средства от този вид.

Кметът Димитър Николов представи финансовата рамка на Бюджет 2022

Март 11, 2022 Бургас
Кметът Димитър Николов представи финансовата рамка на Бюджет 2022. Градоначалникът съобщи, че е нараснала рязко издръжката на всички дейности като суми основно заради ръста в цените на ел. енергията, горивата,  строителните материали, храните.За поредна година кметът на Бургас не повишава данъци и такси заради годините на изпитание, в които се намира икономиката ни заради ефекта от ковид кризата, а сега и войната в Украйна.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!