„Алея на славата” събира най-големите звезди на театъра

Септември 1, 2021 Култура
257 звезди с имената на актьорите от Народния театър "Иван Вазов" ще бъдат поставени пред него в навечерието на новия театрален сезон.

Гениите, които са били трудни ученици

Септември 1, 2021 Любопитни
Томас Едисън бил смятан от учителя си за умствено изостанал. Алберт Айнщайн бил слаб ученик. А Вилхелм Рьонтген дори бил изхвърлен от училище. Deutsche Welle представя седем гения, които са били трудни ученици:

Филип Киркоров, Джей Ло и Хелън Мирън се събраха във Венеция?

Септември 1, 2021 Светът
Шоуто на "Dolce & Gabbana" се проведе на пл. Сан Марко

Община Бургас с приз за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство

Септември 1, 2021 Бургас
Община Бургас бе отличена за принос в дигитализирането на културно- историческото наследство и въвеждане на онлайн практики в дейността на местната власт. Призът бе връчен на зам.-кметът по култура, туризъм и спорт в Община Бургас Диана Саватева в рамките на Международен форум „Културата и бизнесът- заедно в дигиталния свят“, организиран от в. „Стандарт“.

Запознайте се с Пеликан!

Септември 1, 2021 Бургас
Ако сте любопитни да видите пеликан отблизо, да научите повече за неговия свят и ежедневие – заповядайте в пространството "СимБиотично" този петък, 3 септември, от 18.00 часа. Там ви очаква интересна среща с кукла Пеликан, с реални размери и първа по рода си в света на кукления театър.

Бургас изпраща лятото с фестивал на рибата и виното

Септември 1, 2021 Бургас
Бургас изпраща лятото с фестивал на рибата и виното. На 10, 11 и 12 септември 2021 в Бургас ще можете да опитате най-вкусните морски деликатеси.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!