МВР и прокуратурата с невиждана активност срещу купувачи на гласове

Юли 2, 2021 България
В различни места в страната се провеждат специализирани акции от МВР, а прокуратурата образува стотици преписки.

Ще се вдигнат ли цените, като приемем еврото

Юли 2, 2021 България
Икономист предупреждава за словашкия и гръцкия сценарий у нас.

Конституционният съд: Машинното гласуване не е противоконституционно

Юли 2, 2021 България
Решението идва седмица преди предсрочните парламентарни избори, на които за първи път в секциите с над 300 души ще се гласува само с машини.

Публикуваха списък на изплатените средства по мярката 60/40 по браншове

Юли 2, 2021 България
Министерството на финансите (МФ) публикува списък на изплатените средства по мярката 60/40 по браншове от началото на въвеждането ѝ през март 2020 г. до 15 юни 2021 година.

Експлозия в рафинерия в Румъния, има загинал

Юли 2, 2021 Светът
Служител, който бе обявен за изчезнал, е открит мъртъв след експлозията в рафинерията Петромидия в Югоизточна Румъния, съобщи префектът на окръг Констанца Силвиу Коша, цитиран от Аджерпрес.

Осъдиха румънски политик, използвал партийните субсидии за лични цели

Юли 2, 2021 Светът
Бивш касиер на сега опозиционната Социалдемократическа партия (СДП) в Румъния бе осъден окончателно на 5 години затвор, заради това, че е използвал партийната субсидия, за да си купи недвижим имот, съобщава в. "Ромъния либера".

Нефтохимик на лагер в Македония и Словения

Юли 2, 2021 Бургас
Нефтохимик ще продължи своята подготовка за предстоящия сезон с още два лагера в Македония и Словения. Преди това обаче днес бургазлии ще срещнат отбора на Марек (Дупница) от 19:00ч на стадион „Раковски“. Контролата ще бъде много важна за спортно-техническото ръководство, защото ще е последно „отсяване“ на групата преди заминаването на отбора за чужбина.

Процесът на саниране в Бургас продължава

Юли 2, 2021 Бургас
Още един жилищен блок в Бургас е саниран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Със средства по Оперативната програма бе изготвен и одобрен инвестиционен проект за въвеждане на мерки по енергийна ефективност.

Синдикатите: Цените стръмно нагоре през зимата

Юли 2, 2021 България
Новите, по-високи цени на тока, парното и топлата вода не са съвсем реални, ако се зачетем в решението на КЕВР. В момента цените се задържат, но през зимата техният ход може да стане още по-стръмен - за това предупреди в интервю за БНР Ваня Григорова, икономически съветник в КТ „Подкрепа“.

"Химични технологии" са най-желаната специалност в университета „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас

Юли 2, 2021 Бургас
За втора поредна година „звездата“ в кандидат-студентската кампания на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“- Бургас е новата специалност „Химични технологии“. Тя е разработена като отговор на недостига на инженер-химици в предприятията от химическата промишленост.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!