ЕС: Германия систематично е нарушавала нормите на замърсяване

Юни 3, 2021 Светът
Съдът на Европейския съюз постанови днес, че Германия "систематично и непрестанно" е превишила нормите за изхвърляне във въздуха на азотен двуокис - вреден газ, отделян от дизеловите двигатели, в много провинции между 2010 г. и 2016 г..

Вдигат пенсиите от първи юли

Юни 3, 2021 България
Всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2020 година, ще бъдат осъвременени с 5 процента от 1 юли. Предложението на служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев беше гласувано от Надзорният съвет на НОИ.

Търси се наемател на заведение за обществено хранене в „Крайморие“

Юни 3, 2021 Бургас
Община Бургас обяви процедура за провеждане на публичен търг с тайно наддаване.

Кой е Сергей Магнитски от "закона Магнитски"?

Юни 3, 2021 Светът
Санкциите срещу Божков, Пеевски и Желязков бяха наложени по т.нар. закон "Магнитски". Той носи името на Сергей Магнитски, който през 2009 година умира в руски следствен арест. Кой беше Магнитски и защо трябваше да умре?

КАТ с кампания по пътищата до 7 юни

Юни 3, 2021 България
Започнала е специализирана полицейска операция за контрол на движението по първокласните, второкласните и третокласните пътища на страната. Тя ще продължи до 7 юни, включително, съобщи на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от ГД "Национална полиция".

Учениците се справиха с матурите въпреки дистанционното обучение

Юни 3, 2021 България
Дванадесетокласниците се справиха успешно с държавните зрелостни изпити въпреки дългите периоди на дистанционно обучение през последните две години. Това показват резултатите от матурите през майската сесия на 2021 г. Достъпът до тях вече е отворен, съобщиха от МОН.

ЕК очаква окончателни присъди за корупция

Юни 3, 2021 България
Европейската комисия изрази очакване в България трайно да бъдат произнасяни окончателни присъди за корупция на високо равнище.

Отново протест пред Съдебната палата - искат оставката на Гешев

Юни 3, 2021 България
Протестиращи и днес се събраха пред Съдебната палата в София. Основното им искане е оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Борисов: Никога не сме получили стотинка от Божков

Юни 3, 2021 България
Бойко Борисов няма фирми, нито пък общ бизнес с Делян Пеевски, а ГЕРБ никога не са получили пари от Васил Божков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

Сменят ръководството на болница „Лозенец“ заради източване на НЗОК и незаконни трансплантации

Юни 3, 2021 България
Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров освобождава съвета на директорите на болница "Лозенец" заради нарушения.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!