Интересно откритие на Марс

Август 4, 2020 Любопитни
Канадски планетолози установиха, че мрежите от долини, характерни за Марс, са били оформени от големи ледници, когато там климатът е бил много по-студен, отколкото се предполагаше, съобщават световните агенции.

Меркел не иска американските войници да си тръгват

Август 4, 2020 Интервю
Германският канцлер Ангела Меркел се противопоставя на американските планове за изтегляне на хиляди бойци на САЩ от Германия, заяви говорителка на правителството на брифинг в Берлин.

4 август 1693 г. е рожденият ден на шампанското

Август 4, 2020 Любопитни
На този ден Дом (от лат. dominus - „господин“, обръщение към духовник във Франция) Пиер Периньон решава да отвори бутилка вино, направено по негова собствена рецепта. За бенедиктинеца виното в бутилката е изглеждало развалено, то подозрително шумяло и се пенило, но той все пак решил да отпие.

Антикризисни мерки за земеделските стопани

Август 4, 2020 България
Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя.

Доналд Тръмп се съгласи на сделка с TikTok

Август 4, 2020 Светът
Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“ да договори придобиването на популярното приложение TikTok, ако може да осигури сделка за 45 дни.

Поредна жена беше пребита до смърт

Август 4, 2020 България
Поредна жена стана жертва на мъжа си. Той я пребил за пореден път, този път до смърт.

Поредно нападение над медик

Август 4, 2020 България
Тридесет и шест годишна жена от силистренското село Правда е задържана заради нападение над медицински персонал в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР там.

"Върджин галактик" с първи полет с туристи

Август 4, 2020 Любопитни
Компанията за космически туризъм "Върджин галактик" предвижда осъществяването на първия си полет с туристи през първото тримесечие на 2021 година, предадоха световните агенции. С него ще пътува основателят на компанията, британският милиардер Ричард Брансън.

Обособяват специална паркинг зона на „Булаир" заради Spice music festival

Август 4, 2020 Бургас
Достъпът от кръговото кръстовище на ул. "Ал. Батенберг" към паркинга до входа за Магазия 1 ще бъде ограничен от 5 до 10 август.

На 8 и 9 август бургазлии и гости на града могат да се качат на военни кораби и да ги разгледат

Август 4, 2020 Бургас
Наред с всички други атрактивни августовски събития през предстоящия уикенд, най-мащабното от които е Spice music festival, бургазлии и гости на града могат да се качат и разгледат действащи български бойни кораби.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!