Вдигат парите за безработица след заседанието на Тристранката

Август 30, 2020 България
Вдигат минималния дневен размер на паричното обезщетение за безработица от 9 лв. на 12 лв. от 1 октомври 2020 г. Това стана ясно след проведеното извънредно заседание на Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Повече нарушения, а по-малко катастрофи и загинали по пътищата това лято

Август 30, 2020 България
Хиляди повече нарушители по пътищата през юли и август. Това сочат данните на Пътна полиция. Въпреки това положителното е, че жертвите от катастрофи намаляват, в сравнение с миналата година.

Корейското кино гостува в Бургас

Август 30, 2020 Бургас
Корейското кино гостува в Бургас в три вечери. Лятното кино под звездите в Бургас ще представи три различни и интригуващи заглавия, които ще покажат пред жителите и гостите на града магията на корейското кинематографско изкуство.

Голям горски пожар в Сливенско

Август 30, 2020 България
Много висока опасност от пожари в Югоизточна България. Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в борбата с големия горски пожар, възникнал вчера в района на село Селиминово, област Сливен.

Топлофикация Бургас започна изплащането на надвзетите суми на абонатите си

Август 30, 2020 Бургас
ТОПЛОФИКАЦИЯ ЗАПОЧНА ИЗПЛАЩАНЕТО НА НАДВЗЕТИТЕ ОТ АБОНАТИТЕ СИ СУМИ.300 000 лева са разпределени, чрез юнските фактури, на абонатите на Топлофикация - Бургас, съобщи изпълнителният директор инж. Христин Илиев.

Илон Мъск изпревари Бил Гейтс в изпитанията на мозъчни чипове

Август 30, 2020 Любопитни
Илон Мъск вече в изпитания на мозъчните чипове, които се разработват за хора. Специалисти от компанията Neuralink разработиха безжична версия на едноименния невроинтерфейс, която бе успешно имплантирана в мозъка на две прасета и след това бе извлечена без вреда за животните.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!