Гъби от Чернобил превръщат радиацията в енергия

Август 1, 2020 Любопитни
Гъби, открити на мястото на катастрофата на атомната електроцентрала в Чернобил, бяха изпратени в космоса като част от изследователски проект, който се стреми да предпази хората от радиация при космически полети на дълги разстояния.

Учебната година ще започне присъствено

Август 1, 2020 България
Остава готовността новата учебна година да стартира присъствено, но всяко училище е подготвено и за преминаване към дистанционно обучение.

Присъда за Румен Овчаров

Август 1, 2020 България
Специализираният наказателен съд осъди бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров на две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок. 

За златната ера на хип - хоп музиката

Август 1, 2020 Любопитни
Златната ера на хип-хопа започва през 80-те години като за неин основоположник се смята групата Run-D.M.C с техния албум „Raising in Hell“. Една разходка назад в годините с най-големите звезди в историята на тази музика.

Франция и Италия се обединиха срещу незаконните мигранти

Август 1, 2020 Светът
Франция и Италия ще създадат съвместна бригада на границата си за борба срещу каналите за прехвърляне на незаконни мигранти. Това обяви в Рим френският министър на вътрешните работи Жерал Дарманен, който е на визита там.

Гери - Никол с ултралуксозни подаръци за рождения си ден

Август 1, 2020 Любопитни
Поп певицата Гери-Никол се изфука с ултра скъпи подаръци за 22-ия й рожден ден. Макар и завоалирано да позира с тях, всеки който разбира от луксозни марки, ще забележи комплектът чанта и шапка на Диор. Само чантата струва около 5 бона, а шапката е поне на половината от тази сума, коментират близки до нея.

Днес започват Богородичните пости

Август 1, 2020 България
Днес започват Богородичните пости - един от четирите многодневни периоди на молитва и въздържание през годината. Постът е утвърден от църковната традиция в чест на Успение на пресвета Богородица , което се отбелязва на 15 август.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!