Ново доказателство, че Луната не се е образувала след сблъсък с друга планета

Юли 4, 2020 Любопитни
Радарни данни от лунни кратери разкриха, че лунната кора е по-богата на метали като желязо и титан от земната, съобщи в. "Дейли мейл".

Акула нападна и уби леководолаз в Австралия

Юли 4, 2020 Светът
Двайсет годишен леководолаз загина в събота след като стана жертва на нападение на акула край бреговете на австралийския щат Куинсланд, предаде Асошиейтед прес.

Откриват обходния път на Поморие

Юли 4, 2020 България
Премиерът Бойко Борисов ще открие утре, 5 юли, обхода на Поморие. Това е последният лот от четирилентовия път от Бургас за Слънчев бряг.

Цвекло, ряпа, колбас от лешници - какво са яли германците след войната?

Юли 4, 2020 Любопитни
Какво са яли германците в първите години след войната? Цвекло и особено много картофи. Това са две от основните съставки на ястията, приготвяни навремето. Една нова книга представя някои рецепти от следвоенна Германия.

8442-ма шофьори със солени глоби по неравен участък на АМ "Тракия"

Юли 4, 2020 България
8442-ма шофьори са глобени за 1 година край Чирпан - Стара Загора. Те са засечени с превишена скорост и са наказани с глоби между 600 и 1500 лева, предава "24 часа".

Заря за 4 юли над ликовете на четирима президенти на САЩ, изваяни в скалите

Юли 4, 2020 Светът
Президентът на САЩ Доналд Тръмп произнесе страстна реч по случай Деня на независимостта (4 юли) в подножието на прочутия монумент, изваян в скалите с образите на четирима американски президенти в Маунт Ръшмор, щата Южна Дакота.

Бедствие в Япония: Проливни дъждове и наводнения – загинали и изчезнали хора

Юли 4, 2020 Светът
Проливни дъждове, наводнения, жертви и много изчезнали в Югозападна Япония, предаде ТАСС, цитирайки японската обществена телевизия.

За пръв път древни останки от аборигенска култура са открити под вода до бреговете на Австралия

Юли 4, 2020 Светът
За пръв път инструменти на австралийските аборигени са открити на някога обитавани места, които днес са потопени под морето. Артефактите датират от преди поне 7 000 години, но може да са дори и по-древни, и разкриват изненадващи разлики между тогавашните сечива и онези, открити на сушата.

Вода и банани за българите, чакащи на границата с Гърция

Юли 4, 2020 България
Общински служители раздават бутилки с вода и банани на хилядите чакащи да преминат границата с Гърция, в посока южната ни съседка.

Бургаските седмокласници донесоха близо 300 шестици

Юли 4, 2020 България
От вчера започна да тече срокът за подаване на заявления за кандидатстване след 7 клас. Родителите трябва да побързат, защото той ще приключи на 7 юли, а резултатите ще излязат на 13 юли.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!