Сметната палата проверява как се харчат парите за коронавируса

Юли 31, 2020 Здраве
Предстоят три одита на изпълнението по актуалната тема, свързана с разходите по прилагането на мерките в борбата с COVID-19.

БТК официално е собственост на United Group

Юли 31, 2020 България
Българската телекомуникационна компания официално е собственост на доставчика на телекомуникационни и медийни услуги за Югоизточна Европа United Group с мажоритарен акционер - лондонският фонд BC Partners.

На първо четене: Полицаите с възнаграждение, а не с почивни дни за извънреден труд

Юли 31, 2020 България
Законопроектът за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи беше приет на първо четене. С него се предвижда да се определи друг подход, при който всеки труд, положен извън установеното редовно работно време до 70 часа на тримесечен период и 280 часа годишно, да се отчита като извънреден труд и да се компенсира с възнаграждение.

Бургас вече разполага с машина последно поколение за пръскане срещу насекоми

Юли 31, 2020 Бургас
Общината закупи машина от най-висок клас за дезинфекция и дезинсекция на градски райони, паркове, заразени и наводнени райони. Тя вече е на разположение на Дезинфекционна станция и след направените успешни тестове, ще бъде пусната в експлоатация.

Протест и обиколката на България ще ще затворят центъра и ключови булеварди днес

Юли 31, 2020 България
Трафикът в следобедните часове ще бъде затруднен в някои части на Бургас. Днес градът ни приема етап от колоездачната обиколка на Бургас.

От есента депутатите отиват в бившия Партиен дом

Юли 31, 2020 България
Днес бе последният работен ден преди парламентът да излезе в летен отпуск. Най-вероятно това ще бъде и последен ден в историческата сграда на Народното събрание.

БВП в еврозоната рухна с 14,4 %

Юли 31, 2020 България
Брутният вътрешен продукт на Еврозоната през второто тримесечие падна с 14,4 %, съобщи Евростат.

Валери Симеонов пусна депутатите във ваканция до 2 септември

Юли 31, 2020 България
Последния пленарен звънец за сесията удари зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов. Той обяви, че следващото пленарно заседание на депутатите е на 2 септември от 9.00 часа - вече в бившия Партиен дом, който е втората сграда на парламента.

БСУ приема български студенти, които се обучават чужбина

Юли 31, 2020 Бургас
Във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка и многобройни запитвания на родители и студенти в чужбина Бургаският свободен университет предлага отличен съвместяващ вариант на обучение. Така, докато премине кризата, българските студенти, обучаващи се сега в чужбина, ще бъдат при семействата си в България и ще се чувстват по-сигурни и по-спокойни.

Велизар Енчев поиска да се отнеме на Бойко Борисов достъпа до секретна информация

Юли 31, 2020 България
След толкова много изтекли аудиоизаписи на премиера не е ли време ДАНС да му отнеме допуска до секретна информация? Въпросът ми е повече от сериозен, защото е пробита цялата система за сигурност на министър-председател на страна-член на ЕС и НАТО - написа Велизар Енчев.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!