"Лошите" бащи създават най-силните дъщери

Юли 3, 2020 Любопитни
Когато човек чуе думата „лош” и се стъписва, може би защото си представя картини на домашно насилие. Но агресията не е единственият начин, по който един баща може да бъде класифициран като лош. Той може да е липсващ, пренебгрегващ или индиферентен. Може да е твърде строг и ограничаващ или изискващ.

Голяма експлозия във фабрика в Турция, има убити и ранени

Юли 3, 2020 Светът
Двама души са загинали, а 74 души са ранени, от които един е в тежко състояние. Ранените са настанени в болници. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в първото си изявление във връзка с експлозия, която стана около обяд във фабрика за пиротехника в град Хендек, окръг Сакария. По думите му причината за пожара все още се разследва.

Жан Кастекс е новият премиер на Франция

Юли 3, 2020 Светът
Френският президент Еманюел Макрон назначи за министър-председател Жан Кастекс и му връчи мандат да състави правителство, след като сутринта премиерът Едуар Филип подаде оставка заедно с целия си кабинет.

Е. Караниколов: България ще се опита да привлече Volkswagen

Юли 3, 2020 България
България може да предложи инвестиция на Volkswagen у нас, обяви министърът на икономиката Емил Караниколов. "Възможно е България да разговаря за инвестиция на Volkswagen, но под друга форма. Щом не сме отказани, значи имаме шанс", уверен е Караниколов, цитиран от БНР.

Ниски пенсии и в богата Германия?

Юли 3, 2020 Светът
В богата Германия: 40 години стаж, под 1000 евро пенсия. Защо и как е възможно да се случва така?

Руски лекари : 25 години е идеалната възраст за раждане на дете

Юли 3, 2020 Любопитни
Руският лекар, Стела Узденова, акушер-гинеколог, разказа как възрастта на жените, раждащи първата си рожба се е променила през последните десетилетия. Устойчива е тенденцията тази възраст да расте, което е много неправилно.

От 15 септември: повече часове по математика и география в училище, по-малко по чужди езици

Юли 3, 2020 България
Класическата гимназия, професионалните, спортните училища и тези по изкуствата ще могат сами да преразпределят част от часовете.

Васил Божков осъди на първа инстанция комисията по хазарта

Юли 3, 2020 България
Обвиняемият бизнесмен е успял да осъди на първа инстанция Държавната комисия по хазарта заради отнетия лиценз на "Еврофутбол". Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Бургас домакин на финала на националното състезание за финансиране на стартъпи

Юли 3, 2020 Бургас
Националното състезание за стартиращи компании дава шанс на иновативните проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си. Фондът за дялови инвестиции Innovation Capital стартира своята дългоочаквана акселераторска програма - XLRadar, която ще подпомага стартъпи.

1 000 емоционални снимки от времето в пандемията в Бургас вече са в държавен архив

Юли 3, 2020 Бургас
Община Бургас предаде на Държавния архив 1 000 снимки, които отразяват периода на карантината, наложена заради разпространението на коронавируса. Инициативата "Фотоархив на Covid -19" стартира по време на извънредното положение, а направените кадри показват как пандемията промени начина на живот на всеки човек.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!