Задължително носене на маски на закрити места в Гърция. Глобата – 150 евро

Юли 29, 2020 Светът
Гърция въведе от днес задължително носене на предпазни маски във всички затворени обществени места, съобщи БНР. Специалните изисквания към туристите за момента е са до 4-и август, но епидемолозите смятат, че ще останат до края на туристическия сезон. Нарушителите без маски ще се наказват с глоба от 150 евро.

Откриха използвани PCR тестове и кървави игли до детска площадка в Пловдив

Юли 29, 2020 България
Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за изхвърлени опасни медицински отпадъци в район "Северен" в града. Отпадъците, сред които използвани PCR тестове, употребявани спринцовки, игли и кръвно банки, са открити в близост до детска площадка на улица "Ален мак".

Тристранката подкрепи промените в Закона за МВР

Юли 29, 2020 България
Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, на което правителството и социалните партньори обсъдиха Законопроект за изменение на Закона за Министерството на вътрешните работи, внесен от Пламен Нунев и група народни представители.

Днес Американската космическа агенция - НАСА - има рожден ден

Юли 29, 2020 Любопитни
На 29 юли 1958 г. президентът Айзенхауер подписва т.нар. Национален акт за аеронавтика и космос, създавайки Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство, или НАСА.

Васил Найденов с голям концерт в Слънчев бряг

Юли 29, 2020 Култура
Емблемата на родната естрада ще изнесе голям концерт на южния плаж в курорта Слънчев бряг. Датата на най-очакваното събитие щe е вечерта на 30 юли.

Хотелиери искат украинските туристи да бъдат допускани в страната без PCR тест

Юли 29, 2020 България
Да се премахне изискването украинските туристи да влизат в страната ни само след предоставяне на границите на PCR тест, настояват от Бургаската регионална туристическа камара, Съюзът на собствениците в Слънчев бряг, Българската асоциация на туристическите агенции и Клуб на хотелиера – Несебър в писмо до премиера Бойко Борисов и ресорните министри на туризма, здравеопазването и външните работи.

ВАС: Изискването за задължителни ваксини за децата в градините не е дискриминационно

Юли 29, 2020 Здраве
Върховният административен съд отмени като незаконосъобразно решението на Административен съд-Сливен, което в края на октомври миналата година обяви за дискриминационно изискването за поставяне на ваксини на децата като задължително за посещение в детска градина.

Новият началник на НСО е полковник Емил Тонев

Юли 29, 2020 България
Президентът Румен Радев издаде указ за назначаването на новия шеф на Националната служба за охрана.

Протестът започна: Блокирани са ключови булеварди в столицата, Орлов мост е затворен

Юли 29, 2020 България
Недоволни граждани спряха движението по ключови булеварди. Пред президентството също се събират хора за големия протест довечера.

Държавата ще осигури 2 млн. безплатни ваксини срещу коронавирус

Юли 29, 2020 Здраве
Това ще се случи през есента, съобщи по БНТ здравният министър проф. Костадин Ангелов.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!