Държавният съвет на Турция решава статута на храма "Света София"

Юли 2, 2020 Светът
Държавният съвет на Турция (висшият административен съд на страната) приключи заседанието за статута на храма "Света София", а решението се очаква да бъде огласено в срок до 15 дни, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Гърция с 30% спад в туризма досега

Юли 2, 2020 Светът
Гърция отчита над 30% спад на туристите спрямо миналата година заради кризата с COVID-19. Това съобщи гръцкият икономист Йоаким Каламарис. Той отбеляза, че в цялата страна са затворени около 30 000 ресторанти и кафенета, а безработицата се очаква да достигне до 30%.

След рязко падане на цените заради коронавируса, храните поскъпват

Юли 2, 2020 Светът
За първи път след изолацията, световните цени на храните се повишиха на месечна база от началото на 2020 година и отбелязаха леко възстановяване след рязкото падане, предизвикано от коронавирусната пандемия, съобщи агенцията по храните към ООН.

Продължават процедурите за изграждане на анаеробната инсталация за биоразградими отпадъци

Юли 2, 2020 Бургас
Немската компания Bekon, която е изградила инсталация за преработка на битови отпадъци непосредствено до стадиона на футболния гранд "Байерн" - Мюнхен ще строи анаеробната инсталация за преработка на биоразградими отпадъци в Бургас.

113 миньори загинаха в мина за нефрит

Юли 2, 2020 Светът
Най-малко 113 миньори от нефритена мина в Мианмар са загинали след свлачище в северната част на страната, съобщиха пожарните служби в страната. Мусонните дъждове, които влошават условията за работа в този сектор, са причината за свлачището.

Произведоха вегетариански стек, напечатан на 3-D принтер

Юли 2, 2020 Любопитни
Израелската компания "Ридифайн мийт" пуска на пазара първия вегетариански стек, напечатан на триизмерен принтер. Новият продукт на фирмата със седалище в гр.Реховот носи търговската марка "Alt-Steak".

Театрите на Бродуей ще отворят догодина

Юли 2, 2020 Светът
Театрите на Бродуей, една от главните нюйоркски атракции, могат да останат затворени до януари 2021 година, след като спряха да функционират заради коронавируса от месец март.

Почина бащата на зверски убитата русенска журналистка

Юли 2, 2020 България
Почина бащата на журналистката Виктория Маринова, която зверски бе убита посред бял ден в Русе от Северин Красимиров.

Община Бургас стартира проект за подобряване чистотата на въздуха в кв. „Долно Езерово“

Юли 2, 2020 Бургас
Проектът предвижда да бъдат подменени безплатно за домакинствата старите печки на дърва и въглища с уреди на екологично гориво.

Батерии и акумулатори от Словакия и Румъния има в заровените над 30 тона боклуци до Червен бряг

Юли 2, 2020 България
Част от отпадъците, открити на 1 юли 2020 г. в землището на Червен бряг, са на акумулаторни батерии, внесени от Словакия и Румъния, съобщиха от прокуратурата.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!