Отварят „Дисниленд” в Токио

Юли 1, 2020 Светът
Разположеният в близост до японската столица "Дисниленд" и прилежащият към него водно-атракционен парк "Дисни сий", отново отвориха врати в сряда след 4-месечно прекъсване заради пандемията.

Къде са най-грубите шофьори в Европа?

Юли 1, 2020 Любопитни
Шофьорите в повечето европейски държави казват, че са приели по-безопасно и по-вежливо поведение зад волана, но това не се отнася много за французите и гърците, които споделят върха в класацията на най-грубите шофьори на Стария континент.

Призоваха на разпит началника на Националната служба за охрана

Юли 1, 2020 България
Специализираната прокуратура е призовала на разпит началника на НСО генерал Красимир Станчев. Разпитът е във връзка с разследването за престъпно сдружение с цел търговия с влияние, по което показания даваха президентският секретар Пламен Узунов и бизнесменът Пламен Бобоков.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” с договор за сътрудничество с Болград, Украйна

Юли 1, 2020 Светът
Днес ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” проф. д-р Магдалена Миткова сложи подписа си под договор за научно, образователно и културно сътрудничество с Болград, Одеска област, Украйна.

Астронавти на НАСА излязоха в открития космос от МКС

Юли 1, 2020 Любопитни
За да продължат работата по замяна на водородно-никеловите батерии с нови литиево-йонни, американските астронавти Крис Касиди и Робърт Бенкен излязоха в открития космос от Международната космическа станция.

От днес: нова целогодишна линия Бургас-Виена

Юли 1, 2020 Бургас
От днес Летище Бургас открива целогодишна линия до австрийската столица Виена. Полетите ще се изпълняват от нискотарифната авиокомпания Wizz Air.

На косъм от нова трагедия на Моста - руснак опита да се самоубие след скок от втория етаж

Юли 1, 2020 България
Рускоговорящ мъж, с адрес в Бургас, заплаши, че ще се самоуби със скок от Моста. Случката се разигра в ранния следобед, като на място веднага са се отзовали екипи на полицията и линейка.

"Цирк дю Солей" получи съдебна защита от кредитори

Юли 1, 2020 Бургас
Канадската трупа "Цирк дю Солей ентъртейнмънт" получи съдебна защита от кредитори, след като искът й за защита при банкрут бе удовлетворен, съобщи Ройтерс.

Приемат заявления по програма „Плод и мляко“ за следващата година

Юли 1, 2020 България
От днес започва прием на заявления за участие в училищните схеми "Плод и мляко" за следващата учебна година.

Насекоми с вълнуващи цветове са запазени в кехлибари на 99 милиона години

Юли 1, 2020 Любопитни
Все повече изследвания доказват, че праисторическият свят е бил оцветен в ярки живи цветове, както е и днес. Последното доказателство са насекоми в лилаво, синьо и зелено на близо 100 милиона години, открити в кехлибари в Мианмар.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!