НАП: Потребителите няма да усетят намаленото ДДС. Парите-в джоба на търговците

Юни 30, 2020 България
Намаляването на ДДС до 9% за година и половина при ресторантьорството, книгоиздаването и бебешките храни и консумативи е възможно да не бъде усетено от потребителите като по-ниски цени, като за сметка на това повече пари ще останат в джоба на търговците. Това коментира говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Държавата даде 1.6 млн. лв на А1 и БТК, а интернет за ромчетата – няма?

Юни 30, 2020 България
Безплатният интернет, който бе изграден с пари на Министерството на образованието в ромските квартали, не работи. Повечето от ромите не са го използвали никога, а други дори не знаят за него. Това показа проверка на ТВН в 3 от градовете, в които бе изградена мрежата.

Иран осъди на смърт журналист, вдъхновител на протестите през 2017 г.

Юни 30, 2020 Светът
Иран осъди на смърт журналист, чиято онлайн дейност вдъхнови националните протести през 2017 г. Рухолах Зам се завърна в Иран при неясни обстоятелства и впоследствие бе арестуван. Говорителят на съдебната власт Голамхосейн Есмаили обяви присъдата на Зам във вторник.

Бойко Борисов спря багерите в Рила

Юни 30, 2020 България
Премиерът Бойко Борисов нареди незабавно спиране на багерите в Рила и бърза проверка на строителните дейности там.

Путин зове руснаците да гласуват за поправките в Конституцията

Юни 30, 2020 Светът
По време на обръщение към руските граждани президентът Владимир Путин отбеляза важността на всеки един глас. Както подчерта държавният глава, всички предложения за промени влизат в сила само при одобрение и поддръжка от народа.

На 30 - ти юни отбелязваме Международния ден на астероида

Юни 30, 2020 Любопитни
Празникът е учреден през 2016 -та година от Общото събрание на ООН. Денят на астероида се провежда на годишнината от най-разрушителното попадение на астероид в новата история на човечеството, известно като "Тунгуският метеорит", което става в Сибир на 30 юни 1908 г.

Британската икономика с най-големия спад от 1979 г.

Юни 30, 2020 Светът
Икономиката на Великобритания се е свила повече от първоначалната оценка между януари и март. Спадът е с 2,2%, което е най-голямото понижение от 1979 година насам, показват официални данни.

8 са кандидатите за строителен надзор на Северния обход

Юни 30, 2020 Бургас
8 са отворените оферти в тръжната процедура за определяне на изпълнител на строителен надзор и изготвяне на комплексен доклад при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС.

Внимание, родители! ТикТок шпионира

Юни 30, 2020 Светът
Шокиращи разкрития за най-популярната след деца и тийнеджъри мрежа ТикТок направи експерт. Приложението шпионира. Новината дойде на фона на широката дискусия по цял свят и у нас как точно социалните мрежи използват личните ни данни.

Нови правила за полетите в ЕС. Какво трябва да знаем?

Юни 30, 2020 България
Какво трябва да знаем, ако ни предстои пътуване със самолет? Тук "Дойче веле" изброява по-важните правила и мерки, въведени от авиокомпании и летища в Европа.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!