Ранни етюди на Кристо ще гостуват в изложба в Бургас

Юни 17, 2020 Култура
На 25 юни в галерията на филиала на НХА в града ни ще бъде представена изложбата „Кристо – ранни етюди“. Изложбата съдържа ранни учебни рисунки и акварели на Кристо (Христо Явашев)

СЗО застана зад Дексаметазон, научният пробив срещу Covid-19

Юни 17, 2020 Здраве
Световната здравна организация приветства като "научен пробив" предварителните резултати от британско клинично изследване, според които прилагането на стероида дексаметазон намалява с 1/3 смъртните случаи при тежки форми на Covid-19.

МЗ: Незаконно е изискването на PCR тест като условие за прием в болница

Юни 17, 2020 Здраве
Министърът на здравеопазването изиска всички регионални здравни инспекции незабавно да уведомят болниците на територията на съответната област, че е незаконосъобразно изискването на PCR тест като условие за прием в болница или консултация със специалист.

Цветан Цветанов напусна ГЕРБ

Юни 17, 2020 България
Цветан Цветанов подаде заявление за напускане на ПП ГЕРБ. Това обяви самият той на Facebook страницата си. Цветанов напускал партията, защото има енергия и хъс да изгражда. Той не искал да вижда как граденото и с неговите усилия отива по дяволите.

Предлагат безплатни туристически обиколки с гид из Бургас

Юни 17, 2020 Бургас
За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част от програмата на тематичните уикенди.

ДВАМА БУРГАЗЛИИ ОБРАХА МУЗЕЙ В АХТОПОЛ

Юни 17, 2020 Бургас
От музея в Ахтопол са откраднати 8 бронзови и сребърни старинни монети, накити, както и антични глинени предмети. В момента на извършване на кражбата в сградата не е имало служители.

Burgas Free Tour открива сезона

Юни 17, 2020 Бургас
За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част от програмата на тематичните уикенди. Този тур ще е по-различен от предишните, защото младите момичета и момчета са подготвили интересни акценти от богатата история на града.

Burgas Free Tour открива сезона

Юни 17, 2020 Бургас
За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част от програмата на тематичните уикенди. Този тур ще е по-различен от предишните, защото младите момичета и момчета са подготвили интересни акценти от богатата история на града.За трета поредна година Burgas Free Tour ще открие сезона на безплатните обиколки с беседа на български език в Бургас, като част от програмата на тематичните уикенди.

Дете почина при нелеп инцидент край Лозенец

Юни 17, 2020 Бургас
Почина 9-годишно момиченце от София, затиснато от скала при тежък инцидент в местността "Караагач" между Китен и Лозенец. То е летувало в къмпинга с родителите си и било на плаж с тях.

Юбилейна изложба "24 кадъра" на Стефан Диомов

Юни 17, 2020 Култура
Голяма, юбилейна изложба “Светът в 24 кадъра” представя в София известният ни композитор Стефан Диомов. Тази година той навършва 75 години и програмата му след падането на ограниченията е наситена с инициативи, концерти и събития.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!