Два варианта за летния сезон - старт от 15 юни или 1 юли

Април 27, 2020 България
15 юни или 1 юли - това са двата варианта за стартиране на летния туристически сезон у нас, които се предлагат от Националния борд по туризма. Вариантите са обсъдени и с Националния оперативен щаб.

Президентът иска публичен регистър за отчитане на харчените средства в борбата с коронавируса

Април 27, 2020 България
Кризата с коронавируса вече предизвиква тежки социално-икономически последици. За да ограничат тяхното задълбочаване, европейските страни прилагат широк набор от мерки с ясното съзнание, че от тяхната структура, обхват и бързина на прилагане зависи благосъстоянието и прогреса на нацията.

Ето ги окончателните правила за посещение на паркове, градини и плажа

Април 27, 2020 Бургас
Общинският кризисен щаб взе решение за организацията и контрола при посещаване на паркове и градини, съобразно издадената заповед на министъра на здравеопазването. В Бургас няма да бъдат санкционирани лица, които се движат по двама.

Албания и България са с най-ниска смъртност от Covid-19 в Европа

Април 27, 2020 Здраве
Албания и България са двете страни с най-ниска смъртност от Covid-19 в Европа спрямо броя на населението - съответно 9 и 8 смъртни случая на 1 милион, съобщава агенция АТА, позовавайки се на данни на интердисциплинарна група в Академията на науките.

Американците послушаха Тръмп: Стотици пиха дезинфектанти и белина

Април 27, 2020 Здраве
Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Дистанционната работа може да стане закон в Германия

Април 27, 2020 Светът
Германският министър на труда Хубертус Хайл иска да превърне в закон дистанционната работа, когато такава е възможна, дори и след като отмине пандемията от новия коронавирус, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, цитирани от БТА.

Италия разхлабва карантината на две етапа - от 4 май и от 18 май

Април 27, 2020 Светът
Правителството на Италия ще смекчи ограничителните мерки, въведени заради пандемията от Ковид-19, на два етапа - от 4 май и от 18 май, съобщават Ройтерс и ТАСС. Премиерът Джузепе Конте обяви плановете на правителството.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!