СЗО: Няма нужда от масово спиране на международните пътувания заради коронавируса

Февруари 3, 2020 Светът
Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус каза днес, че няма нужда от мерки, които "ненужно пречат на международните пътувания и търговията" в опит да се спре разпространението на коронавируса, който досега причини смъртта на 361 души в Китай.

За първи път в УМБАЛ Бургас - възстановиха ръка с кост от донор

Февруари 3, 2020 Бургас
Трансплантация на кост от донор бе извършена за първи път от ортопедите на УМБАЛ Бургас. Операцията е първа и за града и бе единственият възможен метод, с който е спасена ръката на 68-годишен пациент.

Лекари ще имат право на отказ да лекуват агресивни пациенти

Февруари 3, 2020 България
Лекари и зъболекари ще могат да отказват помощ на агресивни пациенти. Това е записано в Националния рамков договор за следващите 3 години. Изключение ще се прави само, ако пациентът е в спешно състояние, съобщи БНТ.

Запишете се за участие в рецитаторския конкурс "Стиховете на Христо Фотев"

Февруари 3, 2020 Бургас
До 18 март се приемат записвания за ученическия рецитаторски конкурс "Стиховете на Христо Фотев", организиран от Община Бургас и Сдружение "Бургаска писателска общност"

Участвайте в създаването на филм по време на „София филм фест на брега“

Февруари 3, 2020 Бургас
За втора поредна година в Бургас в рамките на 18-ия "София филм фест на брега" ще се проведе киноклас.

Арктичен въздух от Гренландия носи сняг и силен вятър от вторник

Февруари 3, 2020 България
Днес и утре времето ще остава твърде топло за февруари, с температури над 15-18 градуса на места. От сряда, обаче, предстои сериозна промяна: застудяване с над 15 градуса, валежи от дъжд и сняг и образуване на снежна покривка, макар само в някои райони на страната.

Как да различим коронавирус или грип

Февруари 3, 2020 Здраве
На пръв поглед симптомите на смъртоносното заболяване, причинено от новия коронавирус, са същите като при грипа. Затова е важно да можем да ги различаваме.

Здравната вноска за безработните става 24,40 лв. месечно

Февруари 3, 2020 България
От 1 януари 2020 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи, дължат месечно по 24,40 лева.

Днес започва поетапен ремонт на бул. „Булаир“ и ул. „Транспортна“

Февруари 3, 2020 Бургас
Днес започва поетапен ремонт на две основни пътни артерии в град Бургас - бул. "Булаир" и ул. "Транспортна". Община Бургас влиза на бул. "Булаир", след като ВиК подмениха тръбите отдолу с нови.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!