Удължават на 72 часа срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискално устройство

Февруари 17, 2020 България
На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща.

Тол камерите започнаха да ловят шофьори без винетки: какви са глобите

Февруари 17, 2020 България
От днес, 17 февруари, шофьорите без е-винетка ще бъдат санкционирани и чрез камерите на тол системата, информира пътната агенция. Нарушителите ще бъдат снимани и автоматично ще влизат в базата с данни.

Осъдиха Bayer и BASF да платят $265 млн. на американски фермер

Февруари 17, 2020 Светът
Германските компании Байер и БАСФ бяха осъдени от американски съд да изплатят обезщетение от 265 милиона долара (244 милиона евро) на земеделец, предаде Франс прес. Той е подал жалба, че техен пестицид с активно вещество дикамба е унищожил овощните му градини с праскови.

Ще получат ли хората печалбите си от печеливши талони на Националната лотария

Февруари 17, 2020 България
Законът не е предвидил някаква специална привилегия за хората, които са спечелили с билетчета печалби, и те, конкурирайки се с всички останали кредитори, които при всички случаи ще се окажат много, няма да получат нищо.

На 19 февруари прекланяме глава с почит към паметта на Апостола

Февруари 17, 2020 Бургас
На 19 февруари 1873 година българският народ губи своята най-светла личност от възрожденските борби за национално освобождение - Васил Иванов Кунчев - Левски. Безграничната обич на Апостола към отечеството превръща името му в символ на борбеност и саможертва.

В последните дни на февруари започва подмяна на тръбите под ул. „Алеко Константинов“

Февруари 17, 2020 Бургас
Община Бургас организира процеса за премахване на последните стари павилиони по ул. "Алеко Константинов" в ЦГЧ.

Десетки хиляди граждани може да останат без достъп до е-услуги на НАП

Февруари 17, 2020 България
Достъпът на около 40 000 граждани до електронните услуги на НАП може да бъде прекъснат. Причината са мерките за сигурност, които приходната агенция предприема.

Слави не се отказва - учредява партията си с ново име "Има такъв народ"

Февруари 17, 2020 България
Шоуменът Слави Трифонов не се отказва от намерението си да учреди партията си с новото име "Има такъв народ". Събитието отново е закрито за медиите.

20 души са тествани досега за коронавирус у нас, украинецът бил много добре

Февруари 17, 2020 България
От началото на епидемиологичната обстановка, свързана с новия коронавирус, у нас са тествани 20 пациенти със съмнения за заболяването. Това каза по БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!