Доставчикът на пица вече ще трябва да носи и здравна книжка

Октомври 12, 2020 Любопитни
Доставчиците на храни ще трябват да носят в себе си лични здравни книжки, в които да са вписани резултатите от извършените предварителни и периодични медицински прегледи и изследвания.

Димитров с едно място напред, Пиронкова отново е първа ракета

Октомври 12, 2020 Спорт
Димитров е вече №19 след достигането до осминафиналите на „Ролан Гарос“. Тази седмица 29-годишният хасковлия ще почива, защото отказа участие на турнира в Санкт Петербург. Следващата седмица Григор трябва да играе на АТР 250 състезанието в Антверп.

Москва обяви за персона нон грата двама сътрудници на посолството ни в Русия

Октомври 12, 2020 Светът
Това предаде ТАСС, като се позова на съобщение на руското министерство на външните работи.

ЕК въвежда допълнителни противоепидемични мерки

Октомври 12, 2020 Светът
От началото на септември на входа на най-посещаваните сгради на институцията се измерва температурата на влизащите, почистват се заседателните зали, посочи говорител на комисията, посочва БТА.

Стрелба пред сградата на правителството в Загреб, има загинал и ранен

Октомври 12, 2020 Светът
Инцидентът е от тази сутрин. По последна информация мъж е открил стрелба, при която е ранен полицай. Малко по-късно нападателят е открит мъртъв, твърди се, че се е самоубил. Полицаят е откаран в болница.

Москва извика посланика ни заради изгонването на руски дипломати

Октомври 12, 2020 Светът
Посланикът на България в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в руското външно министерство заради решението на София да обяви двама руски дипломати за персона нон грата, предаде руската информационна агенция РИА Новости.

Купувайте евро, доларът ще се обезценява още

Октомври 12, 2020 Светът
Американската валута може да се обезцени до най-ниските си нива от 2018 г. поради нарастващата вероятност Джо Байдън да спечели изборите в САЩ и напредъка по отношение на коронавирусната ваксина, смятат от инвестиционната банка Goldman Sachs Group, цитирана от Bloomberg.

Бургас ще бъде домакин на престижната конференция „Римска и късноантична Тракия“

Октомври 12, 2020 Бургас
Поредицата международни конференции "Римска и късноантична Тракия" (Roman and Late Antique Thrace / RaLATh) е една дългоочаквана инициатива за научно сътрудничество и обмен на идеи, която бе реализирана за първи път едва през 2016 г.

Новата наредба за сиренето предизвика спор

Октомври 12, 2020 България
Наредба на земеделското министерство е на път да ограничи количеството вода в млечните продукти до 60%. Тези, които имат повече - ще се наричат имитиращи продукти, защото нямат хранителните качества на другите сирена.

Сменяме водомери и електромери след 25 октомври

Октомври 12, 2020 България
Нови разходи и то немалки се задават за хиляди домакинства в България.