НАСА откри планета, на която може да има условия за живот

Януари 7, 2020 Любопитни
НАСА обяви, че нейният спътник TESS, който търси екзопланети, е открил нова планета с размерите на Земята, която е на обитаемо разстояние от своята звезда и където може да има вода в течно състояние, съобщи Франс прес.

Военното министерство купува дронове за 25 милиона лева

Януари 7, 2020 България
24 фирми са получили покана за участие в конкурса за доставка на дронове за Българската армия. Около 25 милиона лева е стойността на поръчката, която е била обявена в последните работни дни на 2019 година.

Бюджет 2020 – Сигурност и перспектива за Бургас

Януари 7, 2020 Бургас
Бургас започва годината с финансова стабилност. Проектобюджет 2020 е справедлив, тъй като осигурява средства за всички направления, необходими за  развитието на града. Това обяви на пресконференция днес кметът Димитър Николов.

Касовите бележки при пазаруване онлайн вече могат да не са от фискално устройство

Януари 7, 2020 България
С последните промени в Наредба № Н-18/2006 г. се предлага алтернативна възможност за регистриране и отчитане на онлайн продажбите, извършвани от електронните магазини.

Нямаме право да връщаме подаръците в магазините

Януари 7, 2020 България
Магазините приемат обратно подаръците като добра практика, съобщават от Европейския потребителски център България. Ако подаръкът е купен на място от магазин, в 27 от държавите в ЕС няма право да се върне.

Превозвачите излизат на протест - блокират пътища и затварят автогари

Януари 7, 2020 България
Превозвачите излита на масов протест на 13 януари заради въвеждането на тол системата. Те се готвят да блокират пътищата в 10 области и да затворят автогарите, съобщиха bTV и Канал 3. Настояват и за оставката на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

32 загинали при погребението на Солеймани

Януари 7, 2020 Светът
Най-малко 32 души са загинали и 190 са били ранени по нови данни при блъсканицата днес по време на погребението на иранския генерал Касем Солеймани в родния му град Керман, предаде Асошиейтед прес, като се позова на държавната телевизия.

Млад и неуморен прокурор е човекът на САЩ за върховенството на закона в България

Януари 7, 2020 България
Джесика притежава изключителен правен ум и е брилянтна в къдебната зала. Тя работи изключително много, изглежда неуморна и е безпределно отдадена на постигането на справедливост, пише dnevnik.bg.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!