В „Акве Калиде“ ще има музей

Януари 3, 2020 Бургас
Община Бургас повече от десет години инвестира целенасочено собствени и европейски средства в развитието на археологическия комплекс "Акве Калиде". Предстои още тази година там да бъдат обособени нова музейна експозиция и реплика на римска баня.

Отбелязваме Богоявление в понеделник

Януари 3, 2020 Бургас
На 6 януари Бургас ще спази традицията, отбелязвайки с поредица от събития Йордановден (Богоявление) и 172 години от рождението на Христо Ботев. Денят се пада понеделник.

Рим забрани щандовете за сувенири пред туристически забележителности

Януари 3, 2020 Любопитни
Щандовете за сувенири пред някои от най-забележителните монументи в Рим ще бъдат премахнати, предаде "Гардиън". Според кмета на града Вирджиния Раджи щандовете, които продават богат асортимент от дреболии, са несъвместими със заобикалящата ги среда.

САЩ призова гражданите си да напуснат Ирак

Януари 3, 2020 Светът
Съединените щати призоваха гражданите си в Ирак да напуснат незабавно страната, а държавният секретар Майк Помпейо разпространи чрез Туитър видеозапис, показващ според него иракчани, танцуващи по улиците и радващи се на смъртта на иранския генерал Касем Солеймани.

Ледниците в Нова Зеландия са станали кафяви

Януари 3, 2020 Светът
Пушеците от горските пожари в Австралия са достигнали до Нова Зеландия и са боядисали в карамелен цвят нейните бели ледници, съобщава Франс прес. Димът с остър мирис е прелетял хиляди километри и е достигнал за пръв път над новозеландска територия в сряда сутринта.

Огромните вълни изхвърлили зад борда нашите моряци в Норвегия

Януари 3, 2020 Светът
Издирването на двамата български моряци, които паднаха зад борда на кораба на Българския морски флот "Стара планина", няма да бъде подновено. Това каза в ефира на bTV посланикът ни в Норвегия Вера Шатилова.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!