50% от българите са против еврото, смятат, че левът е стабилен

Януари 28, 2020 България
54% от пълнолетните българи искат референдум за влизането на България в еврозоната. 50% от пълнолетните българи са против въвеждането на еврото, само 19% го подкрепят.

Първи случай на предаване на вируса от човек на човек в Европа - в Германия

Януари 28, 2020 Светът
Първият потвърден болен от новия коронавирус в Германия е бил заразен от друг човек на територията на страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Синдиците върнаха над 1 млрд. лева от парите на КТБ

Януари 28, 2020 България
Синдиците на "Корпоративна търговска банка" АД (в несъстоятелност) - КТБ АД (н), информират, че постъпленията по сметката от обявяването на банката в несъстоятелност до 31.12.2019 г. надхвърлиха сумата от 1 млрд. лева, съобщават те в официално писмо.

Кметът Николов сезира главния прокурор за незаконно депо за автомобилни гуми

Януари 28, 2020 Бургас
Кметът Димитър Николов сезира главния прокурор за незаконно депо за отпадъци, струпани върху частен терен в близост до природния резерват Атанасовско езеро.

ЕС забранява лицевото разпознаване на публични места до 2025 г.

Януари 28, 2020 Светът
Използването на лицево разпознаване на публични места в държавите-членки на ЕС може да бъде забранено до 2025 г., съгласно скорошно предложение на Европейската комисия. Според нея преди иновативната технология да бъде внедрена в обществени зони, тя трябва да бъде по-добре регулирана.

"Зелена карта" в САЩ само за кандидати, които не са "обществено бреме"

Януари 28, 2020 Светът
Върховният съд на САЩ даде зелена светлина на администрацията на Доналд Тръмп да приложи нови правила, които застрашават правото на постоянно жителство в САЩ, известно още като "зелена карта", предадоха информационните агенции.

Румен Радев: Президентската институция все по-уверено задава политическия дневен ред

Януари 28, 2020 България
В днешната тревожна и променлива действителност е важно институциите да бъдат предвидими и с ясни приоритети, посочи президентът Румен Радев на пресконференция за отчет по повод тригодишнината от встъпването му в длъжност.

Дъжд и сняг утре, близо 20 градуса в началото на февруари

Януари 28, 2020 България
Времето отново се разваля, но само за няколко дни, когато зимата отново ще ни изненада с високи температури.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!