Откриха най-смъртоносната планета

Януари 27, 2020 Любопитни
KELT-9b е най-горещата екзопланета открита досега. Температурите на повърхността ѝ са от 4300 градуса по Целзий и надвишаващи тези на някои звезди. Последното откритие на учените относно KELT-9b обаче е още по-изненадващо.

Националист се самоуби с писалка в сградата на ДАНС

Януари 27, 2020 България
Мъж на 55-годишна възраст се е самоубил в сградата на Държавна агенция "Национална сигурност", съобщи bTV. Сигналът за случилото се е бил подаден минути преди 14 ч. По първоначални данни мъжът, който е от Перник, е използвал самоделно оръжие.

Общината изгради 3 км. нови тръбопроводи за минерална вода

Януари 27, 2020 Бургас
След като държавата прехвърли на Община Бургас управлението на минералните извори на нейна територия, тя търси всякакви източници на финансиране и възможности за разумно оползотворяване на този ценен ресурс.

До края на месеца може да се променя вида на осигуряването

Януари 27, 2020 България
До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция за приходите. Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии на държавното обществено осигуряване.

В петък Великобритания излиза от ЕС

Януари 27, 2020 Светът
Остават броени дни преди британският кораб да отплава в открито море. За Обединеното кралство започва историческа седмица - в петък то ще стане първата страна, която след три години и половина на трудна раздяла напуска ЕС.

Доматите и чушките от Турция пълни с пестициди

Януари 27, 2020 България
Между 56 и 139 пестициди са били открити в турски домати, чушки и краставици, анализирани от Грийнпийс. Според доклад на организацията все повече турски зеленчуци се оказват силно замърсени с отровни вещества.

Облачно, с дъжд и сняг през седмицата

Януари 27, 2020 България
Днешният януарски ден ще бъде облачен и дъждовен. Ще превалява дъжд, в планините над 1400-1500 - сняг. НИМХ е обявил жълт код поради опасност от поледици за 7 области в северозападната и западна част на страната.

Гешев иска тълкуване на разпоредбата за имунитета на президента

Януари 27, 2020 България
Главният прокурор Иван Гешев е поискал от Конституционния съд тълкуване на чл. 103 от Конституцията във връзка с имунитета на държавния глава и вицепрезидента. Това става известно от информация, публикувана на сайта на държавното обвинение.

Лекарите могат да отказват да преглеждат агресивни болни

Януари 27, 2020 България
Лекарите и зъболекарите ще имат право да отказват преглед и лечение на агресивни пациенти, независимо дали те им налитат с юмруци, псуват ги, или ги заплашват.

Смъртта на легендата от НБА Коби Брайънт потопи света в скръб

Януари 27, 2020 Светът
Американската баскетболна легенда Коби Брайънт и 13-годишната му дъщеря Джана са сред деветте души, загинали при катастрофа с хеликоптер край град Калабасас, предградие на Лос Анджелис късно вчера.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!