Всеки четвърти загинал на пътя през 2019 г. е бил пешеходец

Януари 24, 2020 България
Анализът на предварителните данни за пътния травматизъм през 2019 г. показва, че средно всеки четвърти загинал на пътя е бил пешеходец. Това стана ясно на брифинг в Главната дирекция „Национална полиция“.

Часовникът на Страшния съд се приближи до полунощ заради ядрените оръжия и климата

Януари 24, 2020 Любопитни
Сто секунди преди полунощ, когато е апокалипсисът - това време показва "свереният" вчера Часовник на страшния съд според неправителствената организация Bulletin of the Atomic Scientists.

40 милиона китайци са блокирани в поне 13 затворени града

Януари 24, 2020 Светът
Над 40 милиона китайци са блокирани за момента в градовете, където живеят, в рамките на защитните мерки срещу вирусната пневмония, след като нови четири общини въведоха ограничения върху транспорта, предаде Франс прес и БТА.

Започва приемът на документи за подмяна на старите печки

Януари 24, 2020 Бургас
Община Бургас започва приема на документи за участие в Пилотната фаза на Интегрирания проект по Програма ЛАЙФ, който предвижда преход към алтернативни форми на отопление на домакинствата.

Обявиха грипна епидемия за цялата област

Януари 24, 2020 Бургас
Данните за заболеваемостта са в нива, които налагат мерки за овладяване разпространението на грип във всички 13 общини. От 27.01 до 31.01.20г. включително, учениците в област Бургас излизат във ваканция.

Прокуратурата: Двама руски дипломати шпионирали у нас

Януари 24, 2020 България
Главният прокурор Иван Гешев уведоми министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност на територията на страната от двама чуждестранни граждани, ползващи се с дипломатически имунитет, съобщиха от прокуратурата.

Младоженци не пожелаха цветя за сватбата, дариха парите на УМБАЛ Бургас

Януари 24, 2020 Бургас
Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, за да помогнат за лечението на децата в УМБАЛ Бургас. Събраната сума вече е дарена на началника на Първо детско отделение д-р Борис Ангелов.

ЕК и ЕС подписаха сделката за Брекзит

Януари 24, 2020 Светът
Председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен подписаха рано тази сутрин споразумението за оттеглянето на Великобритания от ЕС. Двамата съобщиха новината в профилите си в Туитър.

Слънчево с максимални температури до 11 градуса

Януари 24, 2020 България
Днес ще бъде слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 9°.

Вашингтон въвежда визови ограничения за бременни жени

Януари 24, 2020 Светът
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп публикува нови визови правила, насочени към ограничаване на случаите, когато бременни жени пристигат в САЩ, за да родят там и детето им да получи американски паспорт, предаде Асошиейтед прес и БТА.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!