Барселона спира през деня най-замърсяващите коли

Януари 2, 2020 Светът
Барселона, вторият по големина град в Испания, въведе от днес ограничение за движението на автомобилите, причиняващи най-много замърсяване, предаде Франс прес.

Сивият сектор у нас - близо 23 млрд. лева

Януари 2, 2020 България
Проверки и санкции за автосервизите, това ще са мерките за контрол, които Главна инспекция по труда започва през 2020 година, съобщава "Монитор".

Безплатни изследвания на щитовидна жлеза ще се проведат в медицинския център на УМБАЛ Бургас

Януари 2, 2020 Бургас
Безплатни ехографски изследвания на щитовидна жлеза ще се провеждат в медицинския център на УМБАЛ Бургас – МЦ „Св. Николай Чудотворец“ през м. януари.

НАП помага с предварително попълнени данъчни декларации

Януари 2, 2020 България
Всеки притежател на персонален код, издаден от НАП, и електронен подпис, през месец март ще може да види така наречената "предварително попълнена данъчна декларация" като една отделна електронна услуга, в която ще са попълнени всички доходи, за които НАП знае.

Пикът на грипа се очаква в края на февруари

Януари 2, 2020 Здраве
Рано е да се говори за епидемия от грип. Предвид единичните случаи, които има в големи градове, може би циркулацията на вируса ще започне от средата на януари. Епидемичното развитие, когато ще има много болни, ще бъде през февруари, а може би пикът ще е в края на февруари.

С 10 лв. увеличават прага за получаване на детските

Януари 2, 2020 България
Увеличава се прагът за получаване на така наречените "детски надбавки". С 10 лева се увеличава прагът за тяхното получаване.

На Силвестровден се чисти боклука

Януари 2, 2020 България
На 2 януари църквата почита Свети Силвестър - папа Римски. Този ден се нарича още Карамановден, Волски празник, Риначовден, Силвестри, Силвестровден. Според обичая празникът има очистителен характер, свързан е с чистене.

Бързи разводи при нотариус, за да се облекчи работата на съда

Януари 2, 2020 България
Бързите разводи по френски образец ще станат възможни, ако депутатите постигнат консенсус за поправки в Семейния кодекс и ГПК, с която разтрогването на брака по взаимно съгласие да се случва и при нотариус.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!