Намериха дом на Валентин Райков от Бургас

Януари 16, 2020 Бургас
Социалните служби намериха на Валентин Райков, който вече месец живее в бургаската болница.

Главният прокурор възложи проверка на големите язовири

Януари 16, 2020 България
Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС и на Главна дирекция „Национална полиция“ съвместно да извършат проверка на комплексните и значими язовири на територията на цялата страна.

1/4 от болничните за дълга Нова година взети от чиновници

Януари 16, 2020 Здраве
25 процента от болничните листове взети за удължаване на почивните дни покрай Коледа и Нова година са взети от работещи в бюджетния сектор. Това е показало наблюдение над болничните за по-дълга ваканция по празниците на социалното министерство.

Над 3 млрд. лева лоши кредити са вече в колекторските фирми

Януари 16, 2020 България
Банките в България продадоха над 3 млрд. лева лоши кредити на колекторски фирми през последните две години. Това показват данните на Асоциацията за защита на потребителите, съобщиха от неправителствената организация.

Одобриха Михаил Мишустин за премиер на Русия

Януари 16, 2020 Светът
Държавната дума даде съгласие за назначаването на ръководителя на Федералната данъчна служба Михаил Мишустин за министър-председател на Русия, съобщи ТАСС. В подкрепа на това решение гласуваха 383 депутати.

Турция разреши отново ползването на Уикипедия

Януари 16, 2020 Светът
Турция отново разреши използването на онлайн енциклопедията Уикипедия след почти три годишна забрана, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Създават държавен ВиК холдинг с 1 млрд. лв. капитал

Януари 16, 2020 България
Държавата учредява еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие "Български ВиК Холдинг" ЕАД - София, съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание.

ЕК: Минималната заплата да се равнява на 60% от средната във всяка държава в ЕС

Януари 16, 2020 Светът
Европейската комисия планира започването на консултации за преминаване към европейска минимална заплата, която да се равнява на 60% от средната работна заплата за съответната държава-членка в ЕС.

Откриват нов център за комплексно обслужване на деца с увреждания в Бургас

Януари 16, 2020 Бургас
Правителството ще одобри на днешното си редовно заседание създаването на Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични забовалявания в Бургас, съобщи пресслужбата на кабинета.

Повече облаци, но почти без валежи в следващите няколко дни

Януари 16, 2020 България
В ниските части на низините ще се задържат мъгли и ниски облаци, а в полупланинските и хълмисти райони ще бъде слънчево и доста топло за януари.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!