"Жокера" с 11 номинации за "Оскар"

Януари 13, 2020 Култура
Комиксовата адаптация "Жокера" на режисьора Тод Филипс води с 11 номинации за наградите "Оскар". "Жокера" е номиниран за най-добър филм, най-добър актьор, най-добър режисьор, най-добър адаптиран сценарий и в технически категории.

410 000 работни места в Германия са под заплаха заради електромобилите

Януари 13, 2020 Светът
Преминаването към електромобили може да доведе до съкращаване на 410 000 работни места в Германия до 2030 г., пише "Ханделсблат", позовавайки се на правителствени съветници.

Документи за боклука от Италия са открити в дома на Нено Димов

Януари 13, 2020 България
Според главния прокурор Иван Гешев има данни, че задържаният бивш екоминистър Нено Димов има отношение към вкарването на отпадъци от Италия у нас. "При обиска на дома на Нено Димов са иззети документи и има доказателства за извършени престъпления", каза още Гешев.

Ще реновират ДКЦ I и ще укрепят конструктивно ДКЦ II

Януари 13, 2020 Здраве
В проектобюджета на Община Бургас за 2020 г. е предвидено изпълнението на строителни дейности за реновиране на ДКЦ I и конструктивно укрепване на ДКЦ II. Тези сгради не са ремонтирани основно от десетилетия, а през прага им всеки ден пристъпват стотици бургазлии.

Белгия слага пръстови отпечатъци на личните карти

Януари 13, 2020 Светът
Белгия започва подмяната на личните карти на своите граждани, за да включи в тях и личните им отпечатъци. Първите нови документи за самоличност ще започнат да бъдат издавани още от следващата седмица в няколко общини.

Седмицата започва със затопляне на времето

Януари 13, 2020 България
В първия ден от новта работна седмица над страната ще започне да се затопля. Сутринта на места ще бъде мъгливо, а минималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 градуса, по Черноморието до около 3 градуса.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!