Мистериозни ята от дронове предизвикаха разследвания в САЩ

Януари 10, 2020 Любопитни
Полицията в щатите Колорадо, Канзас и Небраска се оказа с общ проблем - мистериозни ята от дронове, които летят предимно нощем вече близо месец, съобщава CNET. Сигналите са толкова много, че дори е започнато федерално разследване.

Прокуратурата обвини в безстопанственост Нено Димов, грозят го от 2 до 8 години затвор

Януари 10, 2020 България
Прокуратурата обвини в умишлена бестопанственост Нено Димов. Това съобщи на пресконференция наблюдаващият прокурор Ангел Кънев. Прокуратурата му поиска 72 часа задържане, тъй като може да повлияе на наказателното производство или извърши друго престъпление.

В Русия се появи нова порода кучета

Януари 10, 2020 Любопитни
В Русия се появи нова порода кучета - карелско хъски. Това съобщава вестник "Аргументи и факти", позовавайки се на Министерството на природните ресурси на Карелия. Породата е одобрена от специална комисия на заседание на Руската кинологична федерация.

Как принц Хари и Меган си представят оттеглянето от кралското семейство

Януари 10, 2020 Любопитни
Принц Хари и съпругата му Меган обясниха как си представят оттеглянето от задълженията си като старши членове на британското кралско семейство в лично изявление. На уебсайта си херцозите на Съсекс навлизат в подробности как според тях ще изглежда бъдещето.

Тол системата тръгва от 1 март с тарифите, които превозвачите искат

Януари 10, 2020 България
Тол системата ще стартира от първи март с тарифите, които превозвачите искат. През юни, ако приходите са в очаквания размер, системата ще продължи с тези тарифи след нова среща през юни.

Нено Димов вече не е министър, отведоха го в НСлС

Януари 10, 2020 България
В кабинета на премиера Бойко Борисов бе депозирана и веднага приета оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщиха от Министерски съвет. Димов бе задържан за 24 часа във връзка с водната криза в Перник.

Училища и граждани се включват в кампанията „Засади дърво“

Януари 10, 2020 Бургас
Двете бургаски училища - ППМГ "Акад. Никола Обрешков" и НЕГ "Гьоте", както и десетки бургазлии се включиха в общинската кампания "Засади дърво". Инициативата стартира миналата година по идея на кмета Димитър Николов.

Спокойно начало на данъчната кампания

Януари 10, 2020 Бургас
Повечето годишни данъчни декларации за доходите да бъдат подадени дистанционно, по електронен път – с електронен подпис или с персонален идентификационен код на НАП – това са очакванията на териториалната структура на приходното ведомство в Бургас.

Показват ръчно рисувани плакати на „Оскар“-ови филми

Януари 10, 2020 Култура
Плакати на култови филмови заглавия, сред които и носителите на наградите "Оскар" и "Златна палма", ще бъдат показани в изложбата "С дъх на кино". Те ще бъдат подредени в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!